Állítólag ha valakit megölök, elítélnek érte, letöltöm s kiderül hogy mégsem halt meg meg akkor megölhetem büntetlenül. Eddig oké. De mi van a következő esetben?
Figyelt kérdés
Ha valakit agyonverek, elítélnek de kiderült hogy nem halt meg erre én újra alaposan elverem de akkor se hal meg?2017. febr. 15. 13:15
21/27 anonim válasza:
Az amerikai filmekben tényleg az van, hogy nem is lehet perbe fogni valakit ugyanazért a tettért. De itt biztosan nem úgy működik, és amúgy ez a módszer sem logikus, mert akkor megölhetnél valakit szabadon, vagy kirabolhatnál egy bankot, miután leültél mondjuk 2 évet, és kaptál egy nagy kártérítést is.
22/27 A kérdező kommentje:
ja ha bankrablásért ítélnek el ártatlanul, akkor utána bankot is rabolhatok?
2017. febr. 15. 22:45
24/27 A kérdező kommentje:
és utána akár hány bankot kirabolhatok, vagy csak egyet s utána megint nem szabad?
2017. febr. 16. 09:02
25/27 anonim válasza:
Szerintem csak ugyanazt a bankot, gondolom, akár többször. De mondom, szerintem ez hülyeség. Rákerestem, valószínűleg csak arról van szó, hogy pontosan ugyanazért nem lehet elítélni valakit kétszer, tehát ami pont akkor, úgy történt.
26/27 A kérdező kommentje:
tehát akkor ugyanazt a bankot ugyanúgy és akkor is csak ugyanazokat a pénzeket vihetem el?
2017. febr. 16. 22:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!