Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Állítólag ha valakit megölök,...

Állítólag ha valakit megölök, elítélnek érte, letöltöm s kiderül hogy mégsem halt meg meg akkor megölhetem büntetlenül. Eddig oké. De mi van a következő esetben?

Figyelt kérdés
Ha valakit agyonverek, elítélnek de kiderült hogy nem halt meg erre én újra alaposan elverem de akkor se hal meg?
2017. febr. 15. 13:15
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Az amerikai filmekben tényleg az van, hogy nem is lehet perbe fogni valakit ugyanazért a tettért. De itt biztosan nem úgy működik, és amúgy ez a módszer sem logikus, mert akkor megölhetnél valakit szabadon, vagy kirabolhatnál egy bankot, miután leültél mondjuk 2 évet, és kaptál egy nagy kártérítést is.
2017. febr. 15. 22:12
 22/27 A kérdező kommentje:
ja ha bankrablásért ítélnek el ártatlanul, akkor utána bankot is rabolhatok?
2017. febr. 15. 22:45
 23/27 anonim ***** válasza:
A filmekben ez van.
2017. febr. 16. 08:42
 24/27 A kérdező kommentje:
és utána akár hány bankot kirabolhatok, vagy csak egyet s utána megint nem szabad?
2017. febr. 16. 09:02
 25/27 anonim ***** válasza:
Szerintem csak ugyanazt a bankot, gondolom, akár többször. De mondom, szerintem ez hülyeség. Rákerestem, valószínűleg csak arról van szó, hogy pontosan ugyanazért nem lehet elítélni valakit kétszer, tehát ami pont akkor, úgy történt.
2017. febr. 16. 22:28
 26/27 A kérdező kommentje:
tehát akkor ugyanazt a bankot ugyanúgy és akkor is csak ugyanazokat a pénzeket vihetem el?
2017. febr. 16. 22:44
 27/27 anonim válasza:
Ez már sose derül ki 😅
2024. ápr. 18. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!