Állítólag ha valakit megölök, elítélnek érte, letöltöm s kiderül hogy mégsem halt meg meg akkor megölhetem büntetlenül. Eddig oké. De mi van a következő esetben?
Figyelt kérdés
Ha valakit agyonverek, elítélnek de kiderült hogy nem halt meg erre én újra alaposan elverem de akkor se hal meg?2017. febr. 15. 13:15
11/27 Alain Delon válasza:
Valaki meséket mond neked? Még a halálraítélteket is elengedték, ha elsőre nem sikerült kioltani az életét.
12/27 A kérdező kommentje:
csak ezzel vagy egy gond (korábi irásokkal). oké, hogy ártalanul börtönévekért adnak kértéritést s utána elitélhetnek mert a kártérités miatt már nem számit ártatlan börtönéveknek. oké az nem megy hogy ártatlanul ülök, ezért fizetnek, s ezekután böntetlenül ölhetek. csakhogy amig az illető nem jött haza, nem kaphatok káártéritést az ártatlanul leült évekért mert addig azt hiszik, hogy tényleg megöltem. amikor pedig hazament akarnak adni kártéritést, mert kiderült, hogy ártatlan voltam, de akkor meg azért nem adhatnak, mert közben tényleg megölöm. namármost. kétszer nem itélhetnek el azért a büncselekményért. de kártéritést se adhatnak az ártalanül leült évekért ha közben megöltem? nemde? vagy adnak kártéritést s utána leültetnek?
2017. febr. 15. 14:21
13/27 anonim válasza:
Az ártatlanul leült éveidet nyílván nem tudják visszaadni, de valami kártérítést biztos kapsz és utána mehetsz megint be mert akkor már tényleg megölted. Gondolom az elsőt úgy jegyzik majd utólag, hogy gyilkossági kísérletért ültél, szóval minden éved nem volt ártatlan, hogy a különbözetet levonnák e a másodikból azt nem tudom. Minden esetre a halottat jó mélyre ásnák nehogy mégegyszer kiderüljön, hogy mégis él. :D
14/27 anonim válasza:
Nem fognak kétszer elítélni ugyanazért a bűncselekményért. Ha elítélnek gyilkosság miatt, és később előkerül az illető, (eleve felvet egy sor eljárási hibát, ha ez megtörténhetne) akkor újraindítják a peredet, és felmentésben, valamint utólagos mentesítésben fogsz részesülni. Ezt követően nyújthatod be a kárigényedet. De ha te ekkor megölöd azt az embert, aki miatt korábban el voltál ítélve, akkor ugyanúgy felelned kell gyilkosságért.
15/27 A kérdező kommentje:
de ha nem nyujtok be kártéritést s ugy ölöm meg?
2017. febr. 15. 14:33
16/27 anonim válasza:
Akkor is fel vagy mentve az előző vád alól. Az csupán egy sajnálatos mellékes dolog, hogy le is töltötted a kiszabott büntetést, de ez csak arra ad jogalapot, hogy kártérítési eljárást kezdeményezz, arra nem, hogy elkövethess egy ugyanolyan bűncselekményt, ami alól éppen frissen fel lettél mentve.
17/27 anonim válasza:
MINT ami alól. Így hangzik helyesen.
18/27 A kérdező kommentje:
De ha elég gyorsan ölöm meg akkor nem leszek felmentve. A bíróságok lassan működnek, nem tudom pontosan mennyi idő amíg valaki fel lesz mente a vád alól, amikor valaki hazajön, de van bőben idő megölni.
Egyáltalán észreveszi a bíróság, hogy hazajön? Figyelik a halottakat, nem jönnek e véletlenül haza?
2017. febr. 15. 15:19
19/27 szántóvető válasza:
vannak állami ún halottfürkésző alkalmazottak akiknek direkt ez a feladatuk:a térfigyelő kamerák segítségével elemzik a járókelőket majd összehasonlítják az adatbázisukban szereplő elhunytakkal.szóval jobb ha egy idegen faluban telepszik le az illető és átlagéletet él:nem jár futballmeccsre,nem randalírozik és következetesen kerüli a népszavazásokat.
20/27 A kérdező kommentje:
ja az más. de ennyire gyorsak, hogy nincs idő megölni?
2017. febr. 15. 15:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!