Lehet belőle valami?
Figyelt kérdés
Én kaptam az anyámtól 400.000 HUF pénz még 3 éve [de erre semmi bizonyíték nincs]. ÉS nem fizettem vissza neki (de nem is kellett neki vissza fizetni, mivel még kötelezvény sem született). Most bíróságra akarja adni (összevesztünk 1 éve és most így fenyegetőzi).2017. febr. 14. 17:07
1/14 A kérdező kommentje:
Ajándékba adta. Csak most felvan fuvallkodva.
2017. febr. 14. 17:11
2/14 anonim válasza:
Lehet. Ekkora pénzt könnyű kimutatni, más kérdést, hogy mi alapján viszi bíróságra.. Ha lopdtad, akkor neki kell bizonyítani.
3/14 A kérdező kommentje:
De nem számlára fizette.
2017. febr. 14. 17:37
4/14 A kérdező kommentje:
És semmilyen kötelezvényt (inkább hitelszerződést) nem írtam alá. Mellesleg így nem is kötelező vissza fizetni. És már 3 éve volt. A Bíróság nem fogja érteni hogy 3 év után tett feljelentés, miért nem hamarább?
2017. febr. 14. 17:39
5/14 anonim válasza:
Ha semmi nyoma nincs, akkor anyud elég.. balfék volt. Család ide vagy oda, ilyen pénzmozgásokról érdemes dokumentumot írni. Nem hiszem, hogy sok esélye lenne így.. ráadásul ha jól tudom, csak 100 vagy 150ezerig lehet adómentesen ajándékozni pénzt, szóval még ez is nehezíti így a dolgot:D
6/14 A kérdező kommentje:
Mivel ajándékba adta és nem is hitelre, de ha feljelentést tesz, akkor ő üti meg a bokáját? (Mivel nem adózott, ugyanis készpénzbe adta, és nem folyószámlán utalva.)
2017. febr. 14. 17:51
7/14 anonim válasza:
Szóval mikor adta, akkor úgy volt, hogy nem kell visszafizetned?
Szólj neki, hogy ennek semmi értelme.. ha időt és még több pénzt akar veszíteni a bíróságon, menjen oda, de egyébként hülyeség ez így
8/14 anonim válasza:
" de ha feljelentést tesz, akkor ő üti meg a bokáját? "
Feljelentést nem tehet, mert tartozni vkinek , az nem büncselekmény. Bíróságon követelheti, hogy fizesd vissza.
"(Mivel nem adózott, ugyanis készpénzbe adta, és nemfolyószámlán utalva.)"
Miért kellett volna adóznia? Amúgy, miért vagy ilyen irgalmatlanul gyökér? Anyád adott neked pénzt, azt benyelted és még azt szeretnéd, ha ő fázna rá? Ember vagy te egyáltalán?
9/14 A kérdező kommentje:
"Miért kellett volna adóznia? Amúgy, miért vagy ilyen irgalmatlanul gyökér? Anyád adott neked pénzt, azt benyelted és még azt szeretnéd, ha ő fázna rá? Ember vagy te egyáltalán?"- A sajtá fiát akarja bíróságra adni, holott ajándékba adta.
2017. febr. 14. 18:30
10/14 anonim válasza:
add neki vissza és felejtsétek el egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!