Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarorszagon a tanuvallomas...

Magyarorszagon a tanuvallomas visszavonhato? Illetve hozzaferheto?

Figyelt kérdés

Amikor kihallgatason voltam a rendorsegen probaltam kerni egy peldanyt a kihallgatasom soran elhangzott kerdesek es arra adott valaszaimrol, de a nyomozo elutasitotta arra hivatkozva hogy ezt csak ala kell irnom es nem adhat belole masolatot.

Ez igaz?

2017. febr. 11. 11:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem vonható vissza és a tanút nem illeti meg másolat sem arról, amit nyilatkozott.

Egyébként ez az egyetlen eset, amikor valaki nem kérhet másolatot, vagy eredeti példányt arról a dokumentumról, amit ő maga aláírt.

2017. febr. 11. 12:29
 2/14 A kérdező kommentje:

Ertem koszonom. Es azt lehet tudni hogy miert nem gyanusitottkent lettem beidezve ?

Illetve varhato-e a meggyanusitasom ?

2017. febr. 11. 12:47
 3/14 anonim ***** válasza:
Azt én honnan tudjam? :)
2017. febr. 11. 12:48
 4/14 A kérdező kommentje:
Mitol fugg?
2017. febr. 11. 12:48
 5/14 anonim ***** válasza:
A nyomozó hatóság által beszerzett információktól és attól a személytől, aki az ügy gazdája (ügyész vagy nyomozó).
2017. febr. 11. 12:56
 6/14 A kérdező kommentje:
Miotol fugg, hogy nyomozo vagy ugyesz az ugy gazdaja?
2017. febr. 11. 13:24
 7/14 anonim ***** válasza:
A konkrét esetedet persze nem ismerjük, de az régi rendőrtrükk, hogy tanúként és nem gyanúsítottként hívnak be, mert gyanúsítottként megtagadhatod a vallomástételt, tanúként nem.
2017. febr. 11. 13:25
 8/14 anonim ***** válasza:
Jellemzően minden nyomozati szakban lévő ügy gazdája az ügyész, azonban a döntés informálisan áttevődhet arra a nyomozóra, aki az ügyet kézben tartja, ha elég gyakorlott, tapasztalt ember. Ilyen esetben megejthet olyan nyomozati cselekményeket, amiket jónak lát anélkül, hogy erre az ügyésztől engedélyt kérne, vagy egyáltalán, tudatná vele azt, amit lépni szándékozik.
2017. febr. 11. 13:31
 9/14 anonim ***** válasza:
7: A tanúvallomást tanuként is megtagadhatja.
2017. febr. 11. 13:35
 10/14 A kérdező kommentje:

Mikre hivatkozva lehet megtagadni a tanuvallomast?

Jo dolog az, olyan dolgok eseten, ami nehezen bizonyithato? (pl vesztegetes, orgazdasag)

2017. febr. 11. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!