Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy rendőr csak addig rendőr...

Egy rendőr csak addig rendőr míg munkában van, vagy szabadidejében is van hatásköre?

Figyelt kérdés

Kondiban szoktam látni egy embert aki vagy rendőr vagy nyomozó, mert ilyesmi dolgokról beszélgetett egy illetővel.

Ha én edzés előtt a táskámból kiveszek egy ampullát és fecskendőt, hogy beadjam magamnak, majd mindent visszarakok a táskába, mintha természetes lenne. Ő tehet ilyenkor valamit? Pl egy telefont elenged egy kollégájának, és csak meglepetésre rajtam ütnek?

Egy kicsit foglalkoztat ez a dolog, mert lehetőleg kerülöm az ilyen hivatalos személyekkel való egy légteret, abba bele sem gondolok hogy mi történne ha egy barát megkérne hogy segítsek neki felállítani egy kúrát, és az ahhoz szükséges készítmények beszerzését, ha egy ilyennek fültanúja valaki, simán keresztbe tehet, jól gondolom?

2017. febr. 10. 22:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Csak annyit kell mondania, hogy szolgálatba helyezi magát, és onnantól rendőr. Lehet, hogy szarik az egészre, de jobb ha a simlis ügyeidet nem előtte intézed.
2017. febr. 10. 23:00
 2/4 anonim ***** válasza:

Jól gondolod!

És a rendőr civilben is rendőr! Ez nem munka, hivatás!

2017. febr. 10. 23:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Tudtommal bizonyos cselekmények esetében köteles is szolgálatba helyezni magát, azt hogy melyek ezek reméljük majd egy rendőr leírja. Az életellenes az biztos.
2017. febr. 10. 23:16
 4/4 anonim ***** válasza:
bármilyen jogellenes cselekmény esetén intézkedési kötelezettsége van elviekben. az más kérdés, hogy a többség érthető okból nem fogja a szabadidejét minden apróság miatt erre áldozni
2017. febr. 12. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!