Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elkobozhatja a rendőr? (bővebb...

Elkobozhatja a rendőr? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Nos, az a lényeg hogy van egy EDC (Every Day Carry, magyarul

: minden nap nálam lévő), elsősorban elsősegélyre összeállított csomagom pár alapvető gyógyszerrel, kötszerrel, egy késsel, tűzkővel, 15m ejtőernyő zsinórral, alu védőtakaróval, meleg ruhával, mindez bebugyolálva egy Shemagh nagykendőbe, az egyik vége a hosszúkás csomagnak egy katonai csajkába dugva, a másik vége pedig egy MH téli szerelő sapkába, és ez az egész egy kisméretű Molle tokban a táskámban

A gond az, hogy az egyetlen késem, amit megfelelően strapabírónak vélek ahhoz hogy magammal vigyek ebben a táskában, az egy Fällkniven F1, aminek a pengehossza 9.6 centiméter

Elkobozhatja a rendőr, ha igazoltatás során kipakoltatja velem a táskám és megtalálja?

Nem vagyok balhés típus, nem is szeretnék összetűzésbe kerülni senkivel, tényleg csak a hasznossága miatt van a csomagban, a tokjában

2017. febr. 5. 10:42
 1/8 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
A kést nem viselheted közterületen de becsomagolva szállíthatod, ha jol értem ez elégé be van csomagolva.
2017. febr. 5. 11:10
 2/8 A kérdező kommentje:

Hát, viselni még véletlenül se jutna eszembe, az kétség kívül szabálytalan :)

Túl drága volt, és már hozzámnőtt annyira, hogy kár lenne emiatt elveszteni

2017. febr. 5. 11:56
 3/8 anonim ***** válasza:

Túlélőkést hordasz EDC-re??? Minek??? Egy svájci bicska az esetek 99%-ában előnyösebb. Sokoldalúbb és senki se rémül halálra, ha elő találod venni.

Nyilván elveheti a rendőr, hiszen közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, te pedig nem túrázás közben tartod magadnál.

2017. febr. 5. 12:04
 4/8 anonim ***** válasza:
8%
Elveheti mivel nem indokolt a használata, ahogyan az utolsó írta
2017. febr. 5. 12:06
 5/8 A kérdező kommentje:

Van egy nyolc centi alatti svájci bicska is nálam, az esetek nagy részében tényleg elég (és amint írtátok, nem rémül halálra mindenki tőle), viszont vidéken élek, ezért nem kizárt hogy szükség lehet egy túlélőkésre is

A nagyobb kés szerintem eleget tesz a "szállítás" kritériumnak, hiszen többszörösen is be van csomagolva a tokjába/rongyba/sapkába/kulacsba/táskába, nem tudnák arra fogni hogy önvédelemre akarom használni

2017. febr. 5. 14:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha van rajtad sapka, akkor elveheti. Ha nincs rajtad, még akkor is. Pliianatnyilag a hivatalos felfogás az, hogy a rendőr ha ott és akkor bele is szarik a
2017. febr. 5. 17:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Folyt:

Ha van rajtad sapka, akkor elveheti. Ha nincs rajtad, még akkor is. Pillanatnyilag a hivatalos felfogás az, hogy a rendőr ha ott és akkor bele is szarik a törvényekbe, neked engedelmeskedned kell, pláne ha még nincs az ezredes úr magángyűjteményében F1. Értem én az F1 rajongást, de én biztos keresnék egy garantáltan legális méretű kést.

2017. febr. 5. 17:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem fogja elvenni, nyugalom.
2017. febr. 10. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!