Könnyű testi sértés esetében bármilyen sérülés miatt lehet feljelentést tenni?
* Előző voltam. Egyébként én csak azért nem mentem bele mégsem, sokat gondolkodtam, mert nem jó az egészségi állapotom.
Mi inkább úgy oldjuk majd meg, hogy majd, amikor nem számít rá, (lehet, hogy egy év múlva, lehet, hogy 10 ) vissza fogja kapni a családom támogatásával...
Tehetsz feljelentést
De ah nincs tanu, és az elkövető tagad akkor nem tudod bízonyítani és bukod a 10 ezer forintos magánvádi illetéket.
Ha van tanú vagy beismeri a biró előtt az elkövető hogy bátott téged akkol "bűnös" ítélet születik
A büntetés függ attól hogy az elkövető volt-e már büntetve vagy nem.
Ha nem volt még büntetve akkor szinte biztos hogy próbára bocsájtást kap vagy bírói megróvást.
Elsőre tuti nem kap felfüggesztettet vagy pénzbírságot.
Igen
Elméletileg 2 évig terjedő szabadság vesztést is lehet kapni könnyű testi sértésért
De a bírói gyakorlat alapján ez nem szokott bekövetkezni.
Nem én bántottam mást, hanem engem bántottak.
Valaki belecsípett a karomba, és nagyon belilult, napokig olyan volt és utána sárga lett és csak néhány nap múlva tűnt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!