Mennyit is ér egy hitelszerződés, s az abban leírt jog, ha a szerződés egyszerű honpolgár és a nagy hitelintézmény között köttetett?!?
A hitelszerződésben rögzített jogommal szerettem volna élni. Rendkívüli törlesztés címén fizettem be egy összeget. Ezzel a következő hitelévi havi törlesztőrészleteinket szerettem volna csökkenteni.
A hitelintézmény előtörlesztés címén könyvelte el, amit azonnal kifogásoltam. Többek között két levélben is. Hivatkozási alapom az általunk aláírt szerződés volt.
De ezt a hitelintézmény - nem jogász végzettségű – ügyintézői (fura urai??) figyelmen kívül hagyták. Második levelemben magát a szerződés szövegének erre vonatkozó pontjait is megküldtem nekik.
Leveleimre kaptam ugyan - elutasító - választ, ám azok olyanok voltak, mintha a kérésem lényegét meg sem értették volna, mintha a hivatkozott jogi szöveget meg sem kapták volna.
Válaszleveleikben úgy tettek, mint Bodóné, aki mást beszél, mikor a bor árát kérik!
Forduljon az ember a békéltető testülethez vagy a bírósághoz?!? Jó, ugye? Akkor minek a szerződés?
Hasonló tapasztalatok? Megoldások?!
Te itt kötözködni akarsz, és oktalanul személyeskedni.
Nem akarod kiegészíteni a mi esetünket a tiéddel vagy másokéval, vagy nem akarsz vagy nem tudsz tapasztalatokkal vagy egyéb más megoldásokkal előállni.
Ezeket a lapokat olyanok is olvassák, akik ebből tájékozódnak, okulnak, esetleg hozzásegítenek az egyedi vagy általánosabb megoldásokhoz.
Nem, a rendkívüli törlesztést - a szerződésünk szerint - nem kell előre bejelenteni. Bármikor megtehető, összeghatárhoz sincs kötve.
A baj az, hogy valakik az ügyintézők közül az általam beírt jogcímet - a befizetés jogcímét - megváltoztatták előtörlesztésre.
Előtörleszteni nem akartam, ha csak ezt tehettem volna, akkor be sem megyek a bankfiókba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!