Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyit is ér egy hitelszerződ...

Mennyit is ér egy hitelszerződés, s az abban leírt jog, ha a szerződés egyszerű honpolgár és a nagy hitelintézmény között köttetett?!?

Figyelt kérdés

A hitelszerződésben rögzített jogommal szerettem volna élni. Rendkívüli törlesztés címén fizettem be egy összeget. Ezzel a következő hitelévi havi törlesztőrészleteinket szerettem volna csökkenteni.

A hitelintézmény előtörlesztés címén könyvelte el, amit azonnal kifogásoltam. Többek között két levélben is. Hivatkozási alapom az általunk aláírt szerződés volt.

De ezt a hitelintézmény - nem jogász végzettségű – ügyintézői (fura urai??) figyelmen kívül hagyták. Második levelemben magát a szerződés szövegének erre vonatkozó pontjait is megküldtem nekik.

Leveleimre kaptam ugyan - elutasító - választ, ám azok olyanok voltak, mintha a kérésem lényegét meg sem értették volna, mintha a hivatkozott jogi szöveget meg sem kapták volna.

Válaszleveleikben úgy tettek, mint Bodóné, aki mást beszél, mikor a bor árát kérik! 

Forduljon az ember a békéltető testülethez vagy a bírósághoz?!? Jó, ugye? Akkor minek a szerződés?

Hasonló tapasztalatok? Megoldások?!

2017. febr. 7. 13:42
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Te itt kötözködni akarsz, és oktalanul személyeskedni.

Nem akarod kiegészíteni a mi esetünket a tiéddel vagy másokéval, vagy nem akarsz vagy nem tudsz tapasztalatokkal vagy egyéb más megoldásokkal előállni.

Ezeket a lapokat olyanok is olvassák, akik ebből tájékozódnak, okulnak, esetleg hozzásegítenek az egyedi vagy általánosabb megoldásokhoz.

2017. febr. 7. 16:24
 12/13 Andizsuzsi ***** válasza:
És nem lett a törlesztőrészleted alacsonyabb? A rendkívüli törlesztést nem kell előre bejelenteni?
2017. febr. 7. 23:36
 13/13 A kérdező kommentje:

Nem, a rendkívüli törlesztést - a szerződésünk szerint - nem kell előre bejelenteni. Bármikor megtehető, összeghatárhoz sincs kötve.

A baj az, hogy valakik az ügyintézők közül az általam beírt jogcímet - a befizetés jogcímét - megváltoztatták előtörlesztésre.

Előtörleszteni nem akartam, ha csak ezt tehettem volna, akkor be sem megyek a bankfiókba...

2017. febr. 8. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!