A munkaltató hány hónapos, éves tanulmányi szerződésre kozelezhet, ha kifizeti a 4 hónapos okj-s tanfolyamomat?
Kicsit fel vagyok háborodva...
Felvettek, de a nincs meg a kellő kepzettsegem a munkakörhöz...de most a mindössze 4 hős tanfolyamra, ami 300ezer Ft, 5 eves munkasterzodest akarnak aláíratni...
Ez normalis? :-o
Teljesen kivagyok...hát 1 evet szivesrn aláírok, es hálás vagyok, hogy igy is felvettek, de 5 ev úgy érzem azért nagyon nagy túlzás ebben az esetben..
Köszönöm a válaszokat
A vázolt esetben konkrétan nem köthetnek tanulmányi szerződést, mivel ők köteleznek a tanfolyamra
MT 229 paragrafus
Mondd meg, hogy alairsz egy szerzodest, amely nem kot idohoz, befejezetlen idointervallum legyen, amelyet akkor bontsz fel, amikro te jonak latsz, es 21 nap mulva elhagyhatod a ceget, ha jonak latod.
Ugyanakkor, megis magyarazhatod nekik, hogy azt a penzt te ledolgozod, ami max. 5 honap.
Azt is elkene olvasd, hogy kicsibetuvel az van odairva, hogy ha elszeretend hamarabb hagyni a munkaltatod, akkor mennyit kell visszafizess, es mi a buntetes, mert az ilyenek kepesek odairni a szerzodesbe...
Most mit irjak, orvendsz, hogy van/lesz munkad, de szerintem egy normalis vilagban adnal ket pofont, szembekopned, es megmondanad a viszont nem latasra! Ez egy manipulativ ember, es majd elakar csabitani a szep szavaival, legy hatarozott, es dontsd el, hogy most te leakarsz ott dolgozni 5 evet, nem fogsz kapni seholse munkat, vagy inkabb kihagyod ezt a munkalehetoseget, ha nem valtoztatja meg a szerzodes felteteleit.
Magyarországon a szerződési szabadság elég nagyfokú.
Te is mondhatod, hogy nem írsz alá, csak 1-2 évet, akármennyit. Legfeljebb nem szerződnek veled. Semmi sem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!