Bajba kerülhetek, ha elhallgatom?
Nem ez a legjobb kategória a kérdésemnek, de ezt sokan olvassátok és mondjuk valamilyen szinten kapcsolódó is.
A lényeg, a tudomásomra jutott, hogy pár barátom megerőszakoltak egy lányt. Hosszú a történet, nem mennék bele, a lényeg, hogy nekem lehet abból bajom, ha elhallgatom a dolgot, esetleg megerősítem az alibijüket?
Lány vagyok, nyilván, meg amúgy sem helyeslem, amit csináltak, de hosszú, hogy miért kérték a hallgatásomat.
A legegyszerűbb az lenne, ha ez a kérdés eljutna a rendőrséghez, azok ip alapján megkeresnék a kérdezőt, aztán megkérdeznék, hogy akkor mégis hogy történtek a dolgok..
De gondolom erre nem sok esély van.
Szánalmasak vagytok. Fogalmatok nincs, de még elképzelni se tudjátok, hogy mi miatt kerültem abba a helyzetbe, hogy így cselekedjek, FOGALMATOK NINCS. De mindenki annyira k.urva okos, és látatlanban tökéletesen megy a vagdalkozás és a bunkózás.
Rohadtul semmi köze senkinek ahhoz, hogy mi miatt alakult ez a helyzet. Én a kérdésemre kértem választ, köszönöm azoknak, akiktől ezt normálisan megkaptam, a többiek legyenek boldogok, biztos olcsóbb lesz a kenyér, most hogy leírtátok, mekkora szánalmas csicska vagyok.
"Szánalmasak vagytok." Nem. Az a szánalmas, aki megerőszakol valakit.
"Fogalmatok nincs, de még elképzelni se tudjátok, hogy mi miatt kerültem abba a helyzetbe, hogy így cselekedjek, FOGALMATOK NINCS." Ez igaz. De azért nem tudjuk, mert nem írod meg.
"De mindenki annyira k.urva okos, és látatlanban tökéletesen megy a vagdalkozás és a bunkózás." Nem általában megy a vagdalkozás. Egy rendkívül súlyos bűncselekmény elkövetőit ítéli el a társadalom és a válaszolók döntő többsége.
"Rohadtul semmi köze senkinek ahhoz, hogy mi miatt alakult ez a helyzet." Ez igaz. Ahhoz a témához van közünk, amit ide leírsz és kérdezel. Mindenki arra válaszol, arról mond véleményt. Ezt megtehetik, ehhez van közük, mert nyilvános fórumra írtál.
"Én a kérdésemre kértem választ, köszönöm azoknak, akiktől ezt normálisan megkaptam, a többiek legyenek boldogok, biztos olcsóbb lesz a kenyér, most hogy leírtátok, mekkora szánalmas csicska vagyok." Normális választ kaptál arra, hogy jogi értelemben nem kerülhetsz bajba, ha Te nem követtél el vagy nem fogysz elkövetni bűncselekményt. Ettől függetlenül az emberek az egész ügyről erkölcsi értelemben alkottak súlyos elmarasztaló véleményt. Talán azért, mert sokkal szolidárisabbak egy általuk nem ismert megerőszakolt lánnyal, mint egy bűncselekményt akármilyen okból mentegetővel szemben.
Voltam hasonló helyzetben, ugyanígy a hallgatásomat és az alibit kérték. Tartottam a szám, de nem szolgáltam alibivel, mivel ez bűncselekmény.
Mondjuk itt egy baromi gazdag családról volt szó, el is lett tussolva az ügy (itt tanultam meg, hogy ha pénzed van, mindened van)
Ha fontosak neked a srácok (bár nehezen tudom elképzelni, hogy ezek után nem undorodsz tőlük), akkor hallgass. De eszedbe ne jusson alibit gyártani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!