Ha munka közben visz el a mentő az orvoshoz, mennyi ledolgozott óra után nem vesznek arra a napra táppénzre?
Figyelt kérdés
A háziorvos asszisztense kérdezte, hogy végig dolgoztam-e azt a napot, meg, hogy mennyit dolgoztam.2017. febr. 2. 18:25
1/3 anonim válasza:
Nincs összefüggés köztük.
Ha délelőtt ledolgozod a 8 órát és délután mész el orvoshoz, akkor is táppénzre vehet aznaptól, az más kérdés, hogy ennek így nincs értelme.
2/3 A kérdező kommentje:
Ő arra gondolt, hogy aznap végig dolgoztam-e az egész napot, vagy csak 4-5 órát.
Volt, mikor elvitt a mentő, csak 3 órát dolgoztam még. A táppénz kevesebb, mint az aznapi teljes fizetésem azért kérdezem.
2017. febr. 2. 20:48
3/3 anonim válasza:
Igen, de a 3 óra munkaidő bére is kevesebb a napi táppénznél. Teljes napot meg miért számoljanak el, ha egyszer nem voltál teljes napot? Persze megtehetnék, de ez rajtuk múlik.
Ha precízek akarnak lenni a munkahelyeden, akkor a 3 órát elszámolják munkaidőnek, a többi (ha 8 órában vagy, akkor 5 óra) meg táppénz (vagy betegszabadság, vagy igazolt távollét).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!