Mi a különbség a mentőtiszt és a mentőorvos között?
Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy érdemes e orvosnak tanulni kb. kétszer annyit, mintha csak a mentőtisztit végezném el. Mi a feladatuk, az orvos mivel csinálhat többet, mennyit dolgoznak, ki melyik mentőautón ül?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Az orvos kb. 1 milliószor többet tanul.
De tök mindegy hogy melyik leszel, a lényeg, hogy 1000000%-ig azt akard, mert sok ember élete és halála múlhat rajtad.
Nem mindegy, hogy az utolsó pillanatig is küzdesz valakiért, vagy lesza...od!
Nagyon-nagyon-nagyon sok rossz tapasztalatom van "sima" mentősökről.
Meg még annál is rosszabb.
Remélem, ha egyszer ott leszel akkor TE nem ezt a tábort bővíted!
Sok sikert!
Kb. a Dr. betűkombináció a név előtt a különbség, és az altatás, de az RSI-vel ez már nem különbség.
Ha úgy nézzük, akkor mentőtisztként pár speckó vizsga kell, hogy ROKO-n vagy MOK-on vonulhass. Mentőorvos mehet mindkettőn, helin is, ESET-en is, mentőrobogón, mentőhajón, mentőrepülőn, /utóbbi 2 nincs Mo.-on/.
Igaza van a korábbi válaszolónak, csak egy D és egy R betű a különbség.
Annyit pontosítanék, hogy mentőtiszt is dolgozik a helikoptereken (paramedikus megnevezés alatt), sőt, a gyakorlat azt mutatja, hogy a DOCTOR feliratú mentőmotorokon (nem csak a mentőrobogóra gondolok) is mentőtiszt van. Mentőhajó pedig van Magyarországon, a VMSZ üzemelteti a Balatonon a RUPERT sürgősségi mentőhajót, melyen szintén dolgozik mentőtiszt. Mentőrepülő is van, bár ez még új jelenség, a TrustAir honlapja szerint szakorvos és mentőtiszt dolgozik a repülőn. ( [link] )
Összességében ahhoz, hogy mentőorvos legyél, nehezebb és hosszabb idő elérni, pedig a prehospitális ellátásban gyakorlatilag alig van különbség tiszt és orvos között.
Köszönöm a válaszokat! :)
A helyembe ti mit tennétek? Elmennétek orvosira /sürgősségi: 6+5 év/ vagy elmennétek mentőtisztire /ami kb. 4-5 év/?
Tisztin vagyok, szóval tisztit választanám. De ezt neked kell tudni! :)
Igaz a RUPERT tényleg! :)
Én is a mentőtisztre voksolnék, kivéve ha külföldön szeretnél a jövőben elhelyezkedni, ugyanis a mentőorvos az mindenhol mentőorvos, de a mentőtiszt az kevesebb országban ismert, vagy ha mégis, nem rendelkedzik akkora kompetenciával, mint nálunk.
Bárhogy is döntesz, sok sikert! :)
Kedves kérdező!
Mi lett azóta?
A kettő között hezitálok én is, ezért érdekelne, hogy döntöttél és jól döntöttél e szerinted?! 😊😊 Válaszod köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!