Mi a különbség a mentőtiszt és a mentőorvos között?
Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy érdemes e orvosnak tanulni kb. kétszer annyit, mintha csak a mentőtisztit végezném el. Mi a feladatuk, az orvos mivel csinálhat többet, mennyit dolgoznak, ki melyik mentőautón ül?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Sziasztok! Most néztem fel azóta ide. Sajnos nem egészségügyi pályán vagyok. Megosztok egy kis tanulságos történetet a dologról. Először is színtévesztő vagyok. Általános suliban, amikor 8. osztályos lettem kötelező orvosi vizsgálaton vettünk részt, ahol megkérdeztem a dokit, színtévesztőként lehetek-e orvos. Egyből rávágta, hogy nem, és írjam is alá a papírt (nincs eltitkolt további betegség a színtévesztésen kívül), mert ez egy kizáró ok. Úgyhogy emiatt olyan középsulit választottam, ahol állítólag nem kellenek a színt. Felvettek közgáz szakközépbe. Az 5 év alatt nagyon sokat gyötört ez a gondolat, hogy emaitt nem lehetek. Fociztam utánpótlás első és másodosztályban. Voltak pszichológiai beszélgetések emiatt, ezt fel is hoztam egyszer. Mondta, hogy nincsen késő soha lépni, ameddig tudok és van lehetőségem tegyem meg (másik suliban akár emelt szinten tanulni a bioszt és kémiát). De én végig abban a hitben éltem, minek, ha úgysem lehetek az. Majd 12.-ben megkérdeztem egy szemész főorvost, tényleg nem lehettem volna az. Kinevetett és megkérdezte, ki mondta nekem ezt a hülyeséget. Lesokkolódtam. Rájöttem arra, megvezettek gyerekként és már nagyjából tényleg késő volt cselekedni. Úgyhogy beletörödtem. Majd volt egy szituáció, hogy tavaly októberben sötétben láttam két álló embert és egy fekvőt. Egyből odarohantam és megvizsgáltam, nem volt pulzusa és keringése. Mindenki körülöttem sokkban volt, egymagam maradtam. De sikerült az újraélesztés, mire kijöttek a mentők és még a vérző koponyát is elláttam. Itt volt az a pillanat, amikor rájöttem arra, tényleg félresiklott az életem, mert egész életemben csinálnám ezt. Reményt adni, gyógyítani.
Most csinálom a 3. diplomámat (alap, két mester) közgázból munka mellett, jövőre kezdem a jogot. Talán azért is megyek ennyire előre, mert ez a 4 diploma fog nekem felérni egy orvosival.
Úgyhogy sose hagyjátok magatokat befolyásolni olyan szinten, hogy megbánjátok a legfőbb döntéseket, mert van olyan már, hogy túl késő. Ha gazdag lennék, nem számítana a pénz, nem gondolkoznék rajta és elkezdenék készülni a felvételire és megcsinálnám az orvosit, de a "csak" a közgáz maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!