Tényleg ennyire természetes fegyvert tartani?
Ha van fegyvertartási engedélye, akkor tarthat éles lőfegyvert, de az utcai kivitelre is szabályok vannak..vagy nem, nem tudom, ebben a témában nem igazán vagyok otthon..
Viszont, ha valaki engedély nélkül tart magánál éles lőfegyvert, akkor azt jól meg..szkodják.
Riasztó fegyvert pedig szintúgy lehet magadnál tartani.(engedély nélkül is)
Nem, éles lőfegyverre viselési engedély kell, ami a gyakorlatban úgy néz ki, hogy egyszerű embernek 100% hogy elutasítják. Bíróknak, politikusoknak meg katonáknak, volt katonáknak szokták megadni, egyszerű embernek még talán akkor se, ha bebizonyítja, hogy őt a maffia ki akarja nyírni.
#2: riasztóra is kell amúgy viselési
"Egyébként is nem a fegyver öl hanem a használója."
Igen, csak akit lelőnek azon már nem sokat segít.
Mert ha elvágják a nyakát vagy leszúrják vagy szétverik a fejét baltával az mennyivel jobb. Kést lehet hordani 8 cm pengehosszig. Aki ölni akar az öl is. Mindegy hogy pisztollyal vagy bármi mással.
Mint írtam. Nem a fegyver öl, hanem a használója.
"Párom régen tartott fegyvert itthon."
Milyen fegyverről beszélünk?
önvédelmi (éles) lőfegyverről?
gáz - riasztó (gumilövedékes) fegyverről?
Ha éles lőfegyverről, akkor Nem tudom ki lehetett a párod, hogy volt neki fegyvertartási engedélye.
Mert átlagembernek ez Kb. LEHETETLEN. Köszönhetően a jogszabályoknak.
És nem. Emiatt egyáltalán nem természetes, hogy valaki fegyvert tartson magánál. Ez NEM az USA. Kis hazánkban van egyébként Európa legszigorúbb fegyvertörvénye.
"Azt mondta a párom nagyon sok embernél van fegyver"
Ezt nem tudom honnan szedte a párod. Ha arra gondolt, hogy illegálisan bárki szerezhet és így tarthat magánál éles lőfegyvert - ez se annyira egyszerű. Ismerni kell a megfelelő embereket hozzá.
Átlagos törvénytisztelő ember legfeljebb gáz -riasztó pisztolyt tarthat otthon engedély nélkül. Ha az utcán akarja viselni, ahhoz már rendőrségi engedély kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!