82 éves nagymamámnak kötelező még szemétdíjat fizetnie?
"Kértétek az önkormányzattól a mentességet?"
Azt sajnos nem tudom, de próbálok utána nézni. Ezt külön kellett volna kérnünk akkoriban?
4: de a mentesség a nagyira vonatkozik, nem az egész házra!!!
Ő hiába lenne mentes, akkor is kell fizetni.
"Ezt külön kellett volna kérnünk akkoriban?"
Igen. ahol van mentesség a 70 év felettieknek, ott sem jár automatikusan, hanem kérelem alapján. Másrészt a legtöbb helyen csak akkor, ha a jogosulttal egy háztartásban csak nyugdíjas lakik.
6: valakinek akkor is fizetni kell.
Akkor valamelyikük nevére kell új szerződést kötni.
#7-es köszönöm az infókat. Az önkormányzatnál majd próbálok utána nézni, hogyan is áll náluk a dolog a mentességgel kapcsolatban és volt-e kérvényezve feléjük, mert arra sajnos nem emlékszem.
#8-as már bocs, de ezt nem értem, miért kéne más nevére kötni új szerződést, mikor a ház a nagymamámé és eddig is ő fizette mindig a ház költségeit 70 éves kora előtt is?
A többi lakó nem rendelkezik önálló jövedelemmel, így velük nem igazán lenne célszerű szerződést kötni szerintem.
9: Mert a szolgáltatásokért fizetni kell. Ott laknak, mindegy, hogy kié a ház. Írod, hogy be is vannak jelentve.
A közüzemi díjakat nem úgy kell fizetni, hogy van-e pénzed vagy nincs, vagy kevés van-e. Ha használod, akkor fizetned kell érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!