Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meguntam apám "nevelő pofonjai...

Meguntam apám "nevelő pofonjait" és szembe szálltam vele. Az öcsémet akarta felpofozni, és ártalmatlanítottam. De ez feljelentett, és elmenekül az anyjához lakni. Mire számíthatok? Mi lehet az ügy végkimenetele?

Figyelt kérdés

Tehát az öcsém diszlexiás, és apám folyamatosan terrorizálja, ha rossz jegyet kap, akkor felpofozza, persze ezt az érdekében. Pár napja remegve jött haza az öcsém, mert nyelvtanból 2 egyes és egy hármast hozott haza, és tudta hogy apám ezért megveri. Megpróbáltam apámmal beszélni, de hajthatatlan volt, engem el akart lökni, de nem engedtem az öcsém közelébe. Krav-maga-ra járok 1 éve és könnyedén ártalmatlanítottam. De miután elengedtem, kiszaladt a sufniba, és egy ló ostorral jött nekem, hogy móresre tanítson. kivertem a kezéből és földre vittem, és most kicsit jobban hatástalanítottam :S

mire észbe kapott, elhúzott és 2 rendőrrel tért haza, akik bevittek és kihallgattak. a rendőrök velem értettek egyet szerintem, de nemrég jött egy levél a bíróságtól hogy tárgyalás lesz. persze apám nem mer hazajönni, a nagyinál lakik. érdekes addig nagy volt a szája amíg gyengébbnek hitt... mondjuk igazából gyengébb is vagyok, ez csak technika... most pedig félek. aanyu kicsit felszabadultabb, mert ő is kapott néha egy két pofont ha úgy hozta a sors. de nekem elegem lett ebből. elegem lett a nevelő szándékú pofonkájiból amikből én is kaptam rendesen amíg fiatalabb voltam, és még mostanában is fenyegetett, de most én is adtam neki egy jó nagyot.

mi lehet az ügy vége? Félek, mert nem akarok felfüggesztettet vagy bármi más szart kapni, ugyanis egyetemre járok és szeretnék normális, erőszak mentes életet.

2017. jan. 15. 17:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező!

Vigasztaljon a tudat én is csináltam ilyet.

Elég sokat adott, anélkül, hogy bármi ok merült volna fel.

Szintén jártam küzdősportra, de őt ez sem érdekelte, míg egy napon betelt a pohár.

megakart ütni, és hárítottam, láttam ahogy elkerekedik a szeme, még egyszer megakart ütni, ekkor egy elvezetés után földre dobtam, majd felugrott, és egy székkel akart nekem esni, kirúgtam a kezéből és fejbe rúgtam.

Utána szinte soha nem szólt hozzám, otthon mindenki tudott erről, anyámat hidegen hagyta, mert beletörődött, hogy mindig kapott mindenki a családban, én nem törődtem bele.

Ahogy érettségiztem, következő napon el is költöztem, azóta sem beszéltem vele, egy undorító féreg volt, az biztos.

Még bocsánatot sem kért.

2017. jan. 15. 19:46
 12/20 anonim ***** válasza:
68%

Itt a politika kategóriában azért jól összegyűltünk mink harcművészek, akik nevelő célzatú pofont kaptak.

Még mielőtt belekezdek, azért tényleg sajnálom akik rossz családi körülmények között nevelkednek, de

a kérdező kérdése annyira szokatlan, egyetemre jár, de az apa "pofonkájiból" lett elege. 1 éve krav-magázik és könnyedén ártalmatlanít valakit, de nekem valamiért a tökön rúgás, szem kinyomás és torkon ütés rémlik - majd a futás/elmenekülés. Erőszakmentes életet szeretne, de azért amit önvédelmen tanul, úgy használja, hogy az apának kelljen elmenekülni. És az a hangulatjel használat.

Kicsit komolyabban véve a témát - azért ne feledkezzünk már meg arról, hogy arányosnak kell lenni az önvédelemnek. Nem ránthatok elő egy gépfegyvert a táskámból, mert egy bicskával fenyegetnek. Nem verhetek laposra valakit azért, mert (korábban tartósan is akár) felpofozott. Pláne nem lehet önvédelemnek nevezni azt ami nem a hirtelen és azonnali veszélyt hárítja el, hanem a korábbi sérelmeket torolja meg. Az szerintem önbíráskodás. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy az apának van igaza, de szerintem ezeket biztosan mérlegelni fogják.

2017. jan. 15. 20:42
 13/20 anonim ***** válasza:
83%
A gond az, hogy írtad Krav Magazol egy ideje. Apádnak gondolom nincs semmilyen küzdősport/harcművészeti múltja. Emiatt a Krav Maga tudásod súlyosbító tényezőnek minősül, főleg, hogy írtad másodjára kicsit ,,jobban" hatástalanítottad. Emiatt hiába, hogy pusztán védeni akartad az öccsédet, nem biztos csak egy ejnye-bejnyét fogsz kapni.
2017. jan. 16. 09:06
 14/20 A kérdező kommentje:
és az, hogy ő miután én csak ártalmatlanítottam, ő kirohant a sufniba és egy ló ostorral akart minket megverni? ez nem számít semminek? Én csak a kezemet használtam, ő pedig eszközt amikor már erősebben léptem fel. Ti most komolyan véditek azt aki vert minket?
2017. jan. 16. 13:51
 15/20 A kérdező kommentje:

"azért ne feledkezzünk már meg arról, hogy arányosnak kell lenni az önvédelemnek."

először amikor csak ordított és meg akarta verni az öcsémet, simán földre vittem, ártalmatlanítottam. nem bántottam, semmilyen sérülést nem okoztam. mikor másodjára, ahogy írtam, de látom nem olvasod, kirohant a sufniba és ló ostorral akart minket megverni, akkor mentem át durvábba. semmit nem használtam a kezemen kívül...

2017. jan. 16. 13:59
 16/20 anonim ***** válasza:
76%

Nem itt kell megvédened magad, hanem a bíróságon.

Bár azt még mindig nem tudjuk, hogy egyáltalán te vagy-e a vádlott, mert erre nem akarsz válaszolni, illetve arra sem, hogy ha igen, akkor pontosan mivel is vádolnak és mik az ellened szóló bizonyítékok.

2017. jan. 16. 14:11
 17/20 anonim ***** válasza:
27%
Másold be azt a részt, mikor valaki védte az apádat? Szerintem nem fog menni, mert nincs ilyen rész. Mi csak elmondtuk a jogi dolgokat, hogy hiába ment ki ostortért, ellened akkor is súlyosbító tényezőként fogják felhozni a Krav Magat. Meg csak második alkalommal ment ellened ostorral, először fegyvertelen volt. Amíg viszont nem írod le mi volt a levélben ennél többet nem tudunk írni. Nem tudjuk, hogy te vagy-e a vádlott (de gondolom igen, ha téged vittek el a rendőrök) és mivel vádolnak.
2017. jan. 16. 14:27
 18/20 A kérdező kommentje:
de nem érted meg hogy amíg fegyvertelen volt, é "csak" meg akarna ütni az öcsém addig én csak elhárítottam és lefogtam? ebben mi a durva? nem értem. ő erőszakkal ment az öcsémnek én pedig elhárítottam, fizikai sérülés nélkül.... garázdasággal vádolnak vagy mi.
2017. jan. 16. 20:11
 19/20 anonim ***** válasza:

A garázdaság két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Neked azt kell cáfolnod, hogy ez miért nem garázdaság vagy hogy milyen büntethetőséget kizáró/korlátozó ok van.

1. Garázdaság

BTK: "339. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Védekezhetsz azzal, hogy nem volt "kihívóan közösségellenes", hiszen valaki megvédése nem lehet kihívóan közösségellenes, mert a közösség azt várja el, hogy a gyengéket meg kell védeni. De elég csak a "kihívóan" jelzőt cáfolni, az is érvényteleníti a garázdaságot.

Továbbá az, hogy apádban félelmet keltett a dolog, az egy dolog, valójában ő keltett félelmet bennetek. (Ennek akkor lenne még nyomatéka, ha fel is jelentetted/jelentettétek volna apádat.)

2. Büntethetőséget/büntetendőséget kizáró/korlátozó ok

BTK: 15. § Az elkövető büntethetőségét, illetve a cselekmény büntetendőségét kizárja vagy korlátozza:

f) a végszükség

Végszükség: "Nem büntetendő annak a cselekménye, aki saját, illetve más személyét vagy javait közvetlen és másként el nem hárítható veszélyből menti, vagy a közérdek védelme érdekében így jár el, feltéve, hogy a cselekmény nem okoz nagyobb sérelmet, mint amelynek elhárítására törekedett."

Mivel nem sérült meg súlyosabban az apád, így fennáll az arányosság.

Kellenek a családtagok tanunak és ha valóban annyi az ügy, mint amit írtál, akkor felmentenek.

2017. jan. 16. 21:32
 20/20 anonim ***** válasza:
Te meg nem érted kérdező, hogy apád valószínűleg nem az első eset miatt, hanem a második eset miatt jelentett fel, mikor ahogy írtad kicsit jobban hatástalanítottad? Ennyitől felhúzod magadat neked véged lesz a bíróságon. Ahogy írtam arra egyből lefognak csapni, hogy Krav Magazol, így szigorúbban fogják nézni miként hatástalanítottad kicsit jobban. Apád az ostort esetleg kitudja magyarázni, hogy azzal akarta megvédeni magát ellened, neked sokkal nehezebb dolgod lesz, főleg, hogy ellened indult eljárás.
2017. jan. 19. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!