Ha egy parkolóban ki van írva, hogy "omlásveszély, csak saját felelősségedre parkolj! ", de kint van az óra és történetesen mikuláscsomagot kapsz, mi a teendő?
# 4/4 Időpont ma 20:02
Ha attól eltekintünk, hogy a parkolási díj mögött semmilyen valós szolgáltatás nincs, akkor:
Nem, nem jogos. Viszont mint fogyasztó, egy értelmesebb országban lennének jogaim.
Ha a kenyeredben patkányszart találnál, korrektnek éreznéd, ha ők kiírták, hogy "hát lehet benne patkányszar, sry".? Nem, mennél másik pékhez. Csakhogy a parkolás egyfelől kényszer, másfelől kiszolgáltatottság, harmadfelől pedig monopólium. És ezzel (hiszen a parasztnak úgyis kell parkolnia) pedig visszaél a "szolgáltató".
Hasonló, mint a mobilnet "Technológiából adódóan a garantált sávszél 0". Na, ha két hétig nincs mobilneted Budapest belvárosában, szerintem jogosan perelnéd őket, hogy visszakapd a pénzed. Ugyanezt parkolótársaságnál nem tudod eljátszani.
# 5/5 Időpont ma 20:17
Mármint nem korrekt nem fizetni egy szolgáltatásért[...] Elnézést, emlékezetből válaszoltam, úgy emlékeztem "jogos" szóval tetted fel a viszontkérdést, nem "korrekttel".
"Ha attól eltekintünk, hogy a parkolási díj mögött semmilyen valós szolgáltatás nincs, akkor"
Részben egyet értek, ettől függetlenül a világ? nagy részén így működik a rendszer, bevételt generálnak a helyből, bárhová mész ugyanez a helyzet, akármilyen modern/nyugati az ország.
"Csakhogy a parkolás egyfelől kényszer, másfelől kiszolgáltatottság, harmadfelől pedig monopólium. "
Kényszer?
valóban, ha saját gépkocsival közlekedsz.
Kiszolgáltatottság/monopólium?
Nos, átlag parkolóhelyért fizetni kell, ha önkormányzati, ha magán. Míg előzőnél valószínüsíthető, hogy a közterület fenntartásba is visszacsorog némi pénz, addig utóbbinál csak profitot termel, de a közös mindkettőben, hogy nincs ingyen. Valószínüleg okozna gondokat, ha az emeberek napokig helyben hagyhatnák a kocsijukat, így a kényelemért (magas) árat kell fizetni.
"Ha a kenyeredben patkányszart találnál, korrektnek éreznéd, ha ők kiírták, hogy "hát lehet benne patkányszar, sry".? Nem, mennél másik pékhez."
Valószínüsíthető, hogy a kérdező találhatott volna egy bevásárlóközpontot ingyenes parkolóval, vagy egy mélygarázst/magánparkolót biztonságos parkolási lehetőséggel (és magas árra), de ő úgy döntött (valószínüleg kényelme kedvéért), hogy ott áll meg, tudván milyen "veszélyeket" rejt a hely. Bliccelt, bukott, ne sírjon.
"Hasonló, mint a mobilnet "Technológiából adódóan a garantált sávszél 0". Na, ha két hétig nincs mobilneted Budapest belvárosában, szerintem jogosan perelnéd őket, hogy visszakapd a pénzed."
Ászf-ben rögzítve vannak a feltételek, hogy mi a kötelezettségük, ha benne van, hogy végtelen ideig lehet 0 a mobilnetem és én megkötöm a szerződést, pereléssel semmire se mennék, hiába "nem korrekt" a szolgáltató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!