Mi lenne ilyenkor a teendő?
Jopár éve rendelkezem gazpisztollyal,van is engedelyem hozza.
Az erdekelne,hogy szerintetek mi a teendo ha betamadnak...pl. egy forgalmas helyen (blaha)
Sok forumon olvasom,hogy inkabb futni a lovesek utan. Na de mivan pl a szemtanukkal...kamerakkal ilyenkor ugyis engem vennenek elo.
Vagy jobb megvarni a rendort..de akkor meg o vesz elo...
Bar nem egy ismerosommel volt mar ilyen..mmegvillantottak a fegyver a tokban es mar futott is el az illeto...
Mi lehet a legjobb?
Tévedsz, ha azt hiszed, hogy az azért van, és azért kaptál engedélyt rá, hogy az utcán lövöldözz vele. Még szép, hogy elővesznek érte.
Ha otthon támadás ér, akkor használhatod arra, hogy elrettentsd a rablót, és az oké. Emberek között viszont nem lövöldözünk, nem hadonászunk fegyverrel. Nem vagy te Bruce Willis.
3# a gáz pisztolyokat lehet hordani is.
A kérdésre: ha jogos volt az önvédelem nem büntetnek meg, de így is-úgy is elővesznek ( ha elfutsz, ha ott maradsz ).
"Betámadnak" szó nem létezik.
Ha megtámadnak, megvédheted magad. De kétlem, hogy a forgalmas Blahán megtámadnának... Az, hogy beszélnek hozzád, nem támadás.
Ugyebár nem "betámadnak", hanem MEGtámadnak a helyes magyar szó.
Egyébként meg nem tudom, miért gondolod, hogy olyan fontos ember vagy, hogy bárki veled akarjon foglalkozni.
Ja es nem arra gondoltam,hogy csak beszelnek hozzam. Hanem tegyuk fel pl. rablas vagy barmi hasonlo...
Bar eddig szerencsere nem volt semmi ilyen hala a magasssagnak. Meg azert van egy kiallasom...
Ha jogos önvédelem gondolom használhatod, de manapság enneka fogalma elég szubjektív.
AMúgy jobb ha megvárod a rendőrt, ha elfutsz úgyis előkerítenek, azt ne várd meg, ha segítesz nekik alapból jobban állnak a dologhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!