Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért olyan nagy bűn a petárdá...

Miért olyan nagy bűn a petárdázás?

Figyelt kérdés

Nem tudom felfogni, hogy sokan miért támadják ennyire erőszakosan és gyűlölködően a petárdázókat.

Most pl egy Tibi atyás 'ne petárdázz, félnek a kutyák'-os poszt alatt van egy rakat ehhez hasonló komment: "Petardazzatok csak. Miutan meggyujtottad erosen zard okolbe a kezed a petardaval egyutt es vard a horror effektet amit a random lerobbano kez okozott. Ha nem robbant le probalkozz ujra ket petardaval"

Nem értem, miért jó ez?

Oké, félnek a kutyák, de a LEGÁLIS tűzijátéktól nem? Vagy egy kutya hang alapján tudja, hogy 'hú, ez nem petárda, csak egy 30 mm-es 19 lövéses telep, ettől nem kell félnem'?

Nyilván, illegális a dolog és veszélyes is, de érzésem szerint nem úgy kell kezelni a dolgot, hogy másnak a halálát kívánjuk (ilyen kommentek/válaszok vannak ezen az oldalon IS).

A legális tűzijáték is veszélyes, mert tudjátok petárdákat és a legális tűzijátékokat is gyárt ugyanaz a cég, mivel külföldön rengeteg helyen legális a petárda is. Tehát nem egy maszek droglaborban készíti a petárdákat Jesse Pinkman..

Esküszöm ez rosszabb, mint mikor valaki alkoholista, de senki nem szól rá semmit, viszont, ha valaki egyetlenegyszer elszív egy spanglit, az már egy drogos, akiből soha nem lesz senki.

2016. dec. 29. 19:48
1 2 3 4
 21/37 anonim válasza:
69%
Veszélyes, ha magadból nyomorékot akarsz csinálni ,az a saját szuverén jogod... de ha másnak okozol maradandó károsodást,én tuti a falhoz állítanálak érte....
2016. dec. 30. 04:00
 22/37 anonim ***** válasza:
16%
Ez olyan mint az E-cigi. Egyszerű hatalni agresszió, hogy nem engedik. Ill van még egy oka, hogy a petárdát tiltják és a rakétát engedik árusítani valakiknek. A haszon. A petárda 400 forint 100 darab és ezen 100 forint a haszon és egész éjjel el lehet vele szórakozni. A rakéta 100ezerbe kerül egész éjjeli szórakozásként és a haszon 90ezer. jaaa és aki ezt árulhatja, az a csókos fidesznyik, orbánkatona. Úgyhogy ne is vegyetek tőlük.
2016. dec. 30. 12:20
 23/37 anonim ***** válasza:
70%

Talán mert petárdázni magamutogatásból szoktak. Te úgy csínálhatsz roncsot magadból, ahogy akarsz, de rám ne lődd ezt a fost, én utálom és elítélem azt aki petárdázni szokott.

Aki pedig emiatt megsérül, mert menőzésből használni akar és nyomorék lesz belőle, az megérdemli.

2016. dec. 30. 18:17
 24/37 vyrob ***** válasza:
9%
Az még érdekes hogy körülöttünk mindenhól legális a petárda! Ki nem szarja le hogy nincs értelme miért a büdős bagózásnak meg rohadt alkoholnak szilveszteri dudának van értelme? NEM KELL HOGY ÉRTELME LEGYEN! És kész Sok mindennek ezen a K világon nincs értelme .Tüzijáték sokkal veszélyesebb mint a petárda rádásul dörzsfejes petárda nem létezik 2009 óta az európai államokban mert betiltották! Kanócos van helyette az itt lévők mind a régi szar veszélyesről beszélnék ami már teknikailag nem is létezik csak nálunk még mindig ezek a régiek vannak feketén ! De én azt nem értem meg Szlovákia,Lengyel ország,cseh ország,Ausztria,Szerbia,Svájc ,Német ország ott mitől van és mitől legális a petárda? Csak mi lennénk a hülyék meg a bunkók? Én nem hinném!
2016. dec. 30. 23:11
 25/37 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy azoknak van igazuk, akik engedik a petárdát. A migránsokkal kapcsolatban sem volt igazuk az engedékeny országoknak. A petárdát sokan használják felelőtlenül, balesetveszélyesen, nálunk azért tilos, mert ezt a kockázatot akarják csökkenteni, ráadásul nem kíséri dekoratív fényjelenség, mint a tűzijátékot, aminek a forgalmát egyébként jobban is ellenőrzik.

[link]

2016. dec. 30. 23:36
 26/37 vyrob ***** válasza:
14%
De azoknak van igaza ne keverjük ide a hülye migránsokat Petárda már az osztrák magyar monarchia idején is volt nálunk pesterzsébeten bolt is volt ahól lehetett kapni. Szlovákiában és lengyeleknél 70-80 as évek óta legális .Mi köze ehez a migránsoknak mind kettő ország ugyan ugy utálja őket a csehek is . Mégis van náluk petárda már leirtam kit érdekel hogy nem látványos a szilveszteri dudda bezzeg az más az senkit nem zavar nem egyszer szól akkorát a jobb változatai mint az állat azzal is lehet ijeszgetni! Tömeg közepén szilveszterkor egy barom megfújt valami müanyag hajókürtöt mindenki beszart tessék ez mitől jobb legálisabb mint a petárda? Látványos na ugye hogy nem! A baleseteket meg ne mutogasd Egy nincs dörzs fejes petárda kettő egy kanocos petárdával ha nem használot rendeltetés szerüen akkor igy jársz nem a termék a szemét meg a hülye hanem te .Ilyen alapon kést is be lehetne tiltani mert hány emberbe ártatlanba ált már bele az idők folyamán nem? Itt egy kép egy gyujtózsinorosról ezt ha rendeltetés szerint használod semmi balyod nem lessz! [link]
2016. dec. 30. 23:59
 27/37 anonim ***** válasza:
Ha rendeltetésszerűen. Nem azokkal van baj, akik rendeltetésszerűen használják. Köszönd a tiltást a hülyéknek, akik nem...
2016. dec. 31. 00:03
 28/37 anonim ***** válasza:
76%

Idegesítő, elviselhetetlen, kellemetlen, veszélyes!, felesleges, proli ésatöbbi.

Én gyűlölöm, és az emberi butaság egyik jelképének tartom.

2016. dec. 31. 17:55
 29/37 anonim ***** válasza:
83%

A petárdát azért tiltották be (megjegyzem nagyon helyesen!), mert amellett, hogy semmi értelme, még életveszélyes is.

Amíg szabad volt petárdázni, iszonyat sok volt az ebből fakadó baleset, és ezek között nagyon sok volt az olyan, akik bizony ártatlanul sérültek meg, mert az idióták nekidobták a petárdát, meggyújtották és odadobták a kezébe, az emeletes házakból dobálták a járókelőkre, és így tovább. Az, ha valaki a petárda miatt nyomorékot csinál saját magából, nem érdekel, ő hibája. De azért, hogy a petárdával szórakozásból más emberből nyomorékot csináljon, azért mindenképpen gondatlan veszélyeztetés vagy akár gyilkossági kísérlet miatt hatalmas pénzbüntetés mellett több évre lecsuknám.

Én az összes ilyen pirotechnikai marhaságot betiltanám, vagy nagyon szigorú engedélyhez kötném. A többség (tiszt.kiv.) egyáltalán nem tudja felelősségteljesen használni. Egyik ismerősöm egy kertvárosi részben lakik, ő mesélte, hogy két idióta huszonéves barom azzal szórakozott tegnap este, hogy egymásra lövöldöztek tűzijátékokat. Mi lett a vége? Az egyiket bizony a mentő vitte el, nagyon súlyos égési sérülésekkel, és ha jól tudom, az egyik szemére meg is vakult. Na EZÉRT kell mindet betiltani! A petárda meg már csak hab a tortán. Van olyan petárda, ami olyan erőset robban, hogy szó szerint az egész tenyeredet leviszi az ujjaiddal együtt. Nem egyszer láttam már ilyesmi sérülést petárda miatt.

2017. jan. 1. 17:15
 30/37 anonim ***** válasza:
83%

A petárdát én egy kib szott nagy ostobaságnak tartom!

Semmi, de semmi értelme nincs (vagy kérdező, ha szerinted van, akkor kérlek oszd már meg velünk is), csak durran egy hatalmasat, ami egyrészt a hallást is károsítja, másrészt nagyon veszélyes.

A veszélyességét a legtöbb hülye el is bagatellizálja, és simán nekidobja gyanútlan járókelőknek, vagy más embereknek, és le se sz@rják, hogy ebből bizony komoly sérülése lehet valakinek. Mellesleg azt mivel magyarázod kérdező, hogy a petárdák betiltása óta tizedére csökkent a pirotechnikai eszközök (tűzijáték, petárda, stb.) által okozott balesetek száma? A tűzijáték is veszélyes, ezt nem is vitatom, de mégis jóval kevesebben sérülnek meg tűzijáték miatt, mint petárda miatt, és ez a lényeg!

Velem is már előfordult ilyen, amikor kb 6 éves lehettem. Sétáltunk a bátyámmal egy panellakásnál, erre két idióta lánygyerek ránk dobott egy petárdát, de az volt a mázlijuk, hogy szarul céloztak, és mögöttünk durrant el úgy 3-4 méterre. Ha fejbe talál engem, meg is halhattam volna. Az ilyen balf @szokat büntetném azzal, hogy odaállítanám egy falhoz őket, aztán folyamatosan dobálnám őket petárdával, aztán röhögnék rajtuk, hogy alig bírnak elugrálni előlük, vagy megsérülnek. Megérdemelnék.

2017. jan. 1. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!