Miért olyan nagy bűn a petárdázás?
Nem tudom felfogni, hogy sokan miért támadják ennyire erőszakosan és gyűlölködően a petárdázókat.
Most pl egy Tibi atyás 'ne petárdázz, félnek a kutyák'-os poszt alatt van egy rakat ehhez hasonló komment: "Petardazzatok csak. Miutan meggyujtottad erosen zard okolbe a kezed a petardaval egyutt es vard a horror effektet amit a random lerobbano kez okozott. Ha nem robbant le probalkozz ujra ket petardaval"
Nem értem, miért jó ez?
Oké, félnek a kutyák, de a LEGÁLIS tűzijátéktól nem? Vagy egy kutya hang alapján tudja, hogy 'hú, ez nem petárda, csak egy 30 mm-es 19 lövéses telep, ettől nem kell félnem'?
Nyilván, illegális a dolog és veszélyes is, de érzésem szerint nem úgy kell kezelni a dolgot, hogy másnak a halálát kívánjuk (ilyen kommentek/válaszok vannak ezen az oldalon IS).
A legális tűzijáték is veszélyes, mert tudjátok petárdákat és a legális tűzijátékokat is gyárt ugyanaz a cég, mivel külföldön rengeteg helyen legális a petárda is. Tehát nem egy maszek droglaborban készíti a petárdákat Jesse Pinkman..
Esküszöm ez rosszabb, mint mikor valaki alkoholista, de senki nem szól rá semmit, viszont, ha valaki egyetlenegyszer elszív egy spanglit, az már egy drogos, akiből soha nem lesz senki.
#1 mert a fénylő, látványos tűzijátékot még nem fogták egymásra, soha nem lőtték vele egymást!
egyiknek sincs semmi értelme!
Ha tegyük fel normálisan használnák az emberek, azaz csak otthon a kis saját birtokukon hajigálnák, úgy hogy senkinek nem eshet bántódása,akkor azt mondom oké.
De a barmok az utcán járkálva dobálgatják el méterenként,gyakran be más kertjébe vagy más lába alá..
Nem intelligens felnőtt emberek szoktak petárdázni,hanem tizenéves hülye gyerekek és igenis veszélyeztetnek vele másokat. Nekem is dobták már a lábam alá a barmok, amikor az utcán sétáltam gyanútlanul..
1. A petárda csak egy nagy hangerejű durranás. Semmi értelme, ráadásul a hallást is károsítja.
2. Nem a kutyák miatt tiltották be, illetve nem csak a kutyák miatt, hanem azért is, mert nagyon sok volt az ebből adódó baleset. Elég, ha valaki csak rossz irányba dobja, vagy nem dobja el időben. "Jobb" esetben volt egy keze az idiótának, rosszabb esetben mást sebesít meg vele, akár nagyon súlyosan.
Nem csak a kutyákat zavarja,hanem az összes többi állatot. De a normális embereket is..Oké, egyszer egy évben(akkor 5-6 napig), de minek?? Mi értelme van?
A tűzijáték legalább látványos. A petárdának semmi értelme, max az az iq hiányos kisp*öcs élvezi,aki dobálja.De egyébként senki a környezetében, sőt kifejezetten ijesztő és veszélyes.Nem véletlenül illegális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!