Milyen érv az a fegyvertartás ellen, hogy "nincs hagyománya"?
Szokták érvként mondani, hogy az USA-ban van fegyvertartás, de ott 400 éves hagyománya van, bezzeg nálunk.
1: oké, náluk 400 éve lehet, nálunk nem. Mivel fog jobban érteni a fegyverekhez egy amerikai, aki még életében nem fogott fegyvert, mint egy ugyanolyan magyar, csak azért, mert ott "hagyománya van" a fegyvertartásnak?
2: Szlovákiában, Csehországban és Ausztriában sem volt hagyománya, mégis bevezették ( Szlovákiát tudom pontosan, nem is olyan régen, 2006-ban. Csehországban pedig világhírű fegyveripar alakult ki, ami több ezer embernek ad munkát + a kereskedők ).
3: 70 éve a tévéknek, 30 éve a számítógépeknek, 15 éve a mobiltelefonoknak sem volt "hagyománya", mára mégis szinte elképzelhetetlen ezek nélkül az élet - minden háztartásban van tévé, számítógép ( laptop ), telefon.
Azert egy tv/pc/telefon rohadtul nem egy szinten van egy lofegyverrel. Az elobbieket nem fogod "onvedelemre" hasznalni. Fegyver nelkul meg siman el tudom kepzelni az otthoni eletem.
Mi ez a nagy fegyverfetis? Valami csoves gettoban laksz?
Nem szabad az emberek kezébe fegyvert adni. Ha jól megnézed az ember ha autóba száll és levezet egy nap mondjuk 600km et meg fogja tapasztalni hgoy milyen emberek vannak.
A hírekben pár éve volt egy eset mikor egy fiatal nőt a belvárosban megelőzött egy fószer, majd a nő valamiért visszaelőzte, aztán piros lett a lámpa. A fószer akit visszaelőzött a nő feldühödött hogy hogy merte megelőzni a csaj, ezért kiszállt a kocsiból, kezében egy kerékanyakulccsal eltörte a nő állkapcsát. Ha már nem lehetsz király a való életben, akkor legyél az úton. Valahogy ilyen életfilozófiát képzelek el sok ember agyában. Szánalmas.
Ha meg lőfegyverre kapnának engedélyt, szerintem nem is kérdéses hogy csak az ország kárára válna. Így is rengeteg pénzt emésztenek fel a börtönök. Ha az emberek fegyvert kapnának tuti hgoy használnák is sokan, aztán tömné meg velük az állam a börtönöket, mi meg fizethetnénk többet a nagyfiúk/nagylányok istenkomplexusa miatt.
Egyébként meg, be lehet vezetni a fegyvertartást, de akkor az állam vezesse be a halálbüntetést is. Valamit, valamiért. Kompenzálni kell az engedélyeket, hogy az emberek ne szálljanak el a végletekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!