Mit lehet tenni, ha megakadályoz a bíróság az iratbekintési jogomban?
szó szerint, akárhányszor megyek, eljátsszák a "jaj elnézést, most éppen nincs itt"-féle cirkuszt, na de ezt már úgy kb 15x.
Eljutott az ügy egész másodfokra, ahol detto eddig 2x voltam, és persze jaj elnézést kérnek ott is mindig, de pont akkor nincs ott az iratanyag.
Az egy dolog h koncepciós perben vagyok egy amolyan helyi kiskirály ellen, de most mit tudok tenni? Írtam én már panaszlevelet is, kifogást, természetesen mindig letagadják.
Emberek, nem igaz, hol élünk ... de komolyan.
1. "Használj" ügyvédet, egy normális ügyvéddel szemben már nem fogják ezt eljátszani, mert ő tudja hogy kell megfelelően lereagálni.
2. Követeld, hogy adják írásba miért nem tudják épp neked bemutatni az iratokat. Küldj tértivevényes levelet, amelyben leírod mit szeretnél (másolatot kérsz az iratokról).
Nagyon egyszerű a dolog, felhívod őket, hogy szeretnéd tanulmányozni az iratokat, mikor teheted meg, vagy írsz egy levelet, hogy szeretnéd tanulmányozni, ekkor tudnál bemenni és arra az időre kéred, hogy tehessék ezt lehetővé.
Mert ha nem egy kis ügyről van szó, akkor abban valószínűleg folyamatosan dolgozik a bíró, így tehát tényleg nem kivitelezhető, hogy csak úgy betoppansz a bíróságra és ők meg csak úgy azonnal a rendelkezésedre bocsátják.
ohh jaj nekem, nagyon naiv vagy te, jó ég!
nem is írok semmit mert aztán csak baj lesz, mindenesetre hogy finoman fogalmazzak, van rá okuk.
és azt is ezzel magyarázod, h pl tárgyalási jegyzőkönyvet se hajlandók adni, félrevezetve, hogy nincs jogom azt megismerni? hát hogyne ... (és igen sok ilyen szándékos félrevezetés volt már, azt amikor a fejükre olvastam a Pp-ből, akkor persze jött a kavarás és az irateltűnés stb, csak amolyan magyarosan).
eredmény:
ma újságíróval mentünk be, csak találomra megkerestem az egyik elég olvasott netes folyóirat szerkesztőségét, elmondtam, mennyit cirkuszolnak, és adtak egy újságírót, hogy akkor lássuk, mi lesz most.
erre ide adták, így már tanú jelenlétében érdekes módon, "most ott volt" az ügyirat, és hát kiderült a turpisság: hiányzott pár irat belőle.
Még párszor ezt megjátsszuk, aztán azt mondta, meglátja, sikerül-e összehozni belőle egy jó cikket.
Hát ennyi ...
"és hát kiderült a turpisság: hiányzott pár irat belőle."
Na, itt pl. nagyon tévedsz! Ugyanis nem minden iratot van jogod tanulmányozni, tehát amihez nincs jogod, azt a bíróságon meg irattanulmányozás előtt kötelesek kivenni, mert ezt írja elő a törvény!:)
valóban léteznek olyanok, de ebben speciel nincs.
és itt semmit se vettek ki, úgy képzeld el, bementünk, a liba kiszedte a szekrényből az iratkupacot és úgy ahogy volt, oda adta. szóval szó nincs ilyesmiről, csak te meg könyörgöm áruld el, melyik országban élsz, mert én végig magyarországról beszélek (ezt nem írtam ez elején), és lehet hogy te meg valamelyik jogállamban élsz, és azért vannak ennyire naiv gondolataid ...
Persze, biztosan a te "koncepciós" pereddel foglalkozik a bíróság annyira, hogy csalni akarjon benne. :D Nyilván véletlenül sem arról van szó, hogy otthon dolgozós bíróé az ügy, aki hazaviszi az aktát... Ha előre bejelented, hogy mész, be kell kéretniük. Ennek megvan a menete, csak te ezt nem betartod, inkább pattogsz helyette.
Annyira bírom, hogy minden kit mitugrász meg van győződve róla, hogy az ő ügye a legkomolyabb a világon. :D
már bocs, de olvastad te a Pp-t már valaha? javaslom az iratbetekintésre vonatkozó § elolvasását, értelmezését!
és igen, feltehetőleg az én ügyem a legkomolyabb, és igen, azt is feltételezem, hogy igencsak megmozgatnak minden követ, hogy xxxxxxxxxxx
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!