Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem veszi észre a...

KGergő kérdése:

Miért nem veszi észre a bíróság a hamis tanúzást a tárgyaláson?

Figyelt kérdés
Ex férj 7 év után úgy döntött eljátsza hogy mennyire jó apuka tudna lenni.Elhatározta hát,bár senki nem tudja milyen felindulással és lelkesedéssel,hogy megváltoztatja a szülői felügyeletet és természetesen nem óhajtana tartásdíjat fizetni.Olyan hazugságok hangzanak el a tárgyaláson hogy az ember gyomra kifordul,szemrebbenés nélkül hazudik az élettársával és minden tanúval együtt.Hihetetlen számomra hogy ennyire megváltozott a Világ és az emberek,a becsület semmit sem számít már,úgy látom!
2016. dec. 13. 07:19
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
A bíróval nekem semmi bajom,abszolút korrektnek tűnik...nekem a hazug emberekkel van bajom....sokszor kérdez vissza a bíró látszik hogy kételkedik bennük,csak azokat nem értem akik ezt megengedik maguknak egy bíróságon hogy hazudjanak!Ennyi a bajom a dologgal...a bíró jó pókerjátékos lehet,mert néha úgy néz ki mintha nem venné észre az ellentmondásos vallomásokat....ez furcsa kettős érzet...ezt csak az tudja aki benne volt már ilyesmibe....
2016. dec. 13. 10:43
 12/16 A kérdező kommentje:
Egyébként nem bánnám ha gondolatolvasó lenne,sokkal könnyebb lenne és rövidebb a tárgyalási folyamat..
2016. dec. 13. 10:45
 13/16 anonim ***** válasza:

Feltehetően félreérted a bírói szerepet. A bíró nem ítélkezik.

Végighallgatja a feleket, közben azt vizsgálja, melyik állítás helytálló (bizonyított). Eközben végig azt vizsgálja, az adott állítás melyik törvényi tételhez tartozik. Amikor mindenki mindent elmondott, megkeresi a megfelelő törvényi szabályozást, ha ott intervallum áll (a jövedelem 20 és 30%-a közötti a gyerektartás, 2-4 év jár a cselekményért, stb.), akkor mérlegeli, hogy az elhangzottak melyik irányba húzzák a cselekményt, és arányosan kiszabja a mértéket. Ha nincs intervallum,akkor egyszerűen kijelenti, ez és ez az ítélet.

És mivel a bírónak az ügyet kell ismernie, nem az embert (bár ebben is van gyakorlata) ezért egy ügyes ügyvéd, vagy kiváló színészi képességű fél képes hamisan beállítani a tényeket, ha a másik fél kellően balek. A bíró ezt többnyire észreveszi, de azért vegyük figyelembe, hogy mégiscsak a felek érdeke a megfelelő eredmény.

2016. dec. 13. 11:47
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha be tudod bizonyítani akkor eljárást indíthatsz ellen.

300-400 ezer forintra megbüntetik és nyilvántartásba veszik.

2016. dec. 13. 14:41
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válszokat!Azt gondolom elsősorban a gyermek érdekei a legfontosabbak!A többi meg majd alakul.Az igazság mindig kiderül.
2016. dec. 14. 07:13
 16/16 anonim ***** válasza:
de ha netán arra irányul a kérdésed, hogy miért nem történik semmi a rajtakapott hamis tanúzás esetén se, akkor ez számomra is jü kérdés. én is sokszor tapasztaltam már, még rajtakapott bűncselekmény esetén se, pedig elviekben neki kötelessége lenne feljelentést tenni. egyszerűen csak nem akar magának plusz feladatot ...ennyi.
2016. dec. 17. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!