Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valoban lenyomozhato es jogi...

Valoban lenyomozhato es jogi felelossegre vonhato egy gyakorikerdesek.hu-ra regisztralt tag?

Figyelt kérdés
Pl. egy szemely szolgaltatasairol kikerul egy kerdes, melyre valaszok erkeznek. Es ekkor a szemely elo akarja venni a kerdezot es a valaszadokat, mivel o nem adott engedelyt arra, hogy a sajat honlapjan kivul barmilyen feluleten megjelenjen az o neve vagy a szolgaltatasarol barmilyen info.
2016. dec. 5. 08:15
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Ha csak szabad véleménynyilvánításról van szó ("szerintem rossz a kakaós csiga"), akkor semmi baj. Ha leírod, hogy "Kovács Sándor vízvezetékszerelő rosszul dolgozik", akkor fennáll a hirelrontás vádja.

Pár éve egyébként volt itt egy kérdés egy bizonyos pesti menyasszonyiruha-szalonról, ahol páran leírták a véleményüket, köztük volt egy ilyen "szerintem itt nem szépek a ruhák" jellegű (tehát semmi durva). A szalon tulajdonosa (?) idejött hisztizni, hogy feljelenti az egész GYIK-et meg az összes kommentelőt :D vicces volt, kár, hogy törölték (jogilag semmiképpen nem állta volna meg a helyét).

2016. dec. 5. 18:28
 22/27 anonim ***** válasza:
Mindenki lenyomozható. Pár hete is simán elkaptak itt két iszlám államba készülő debilt, akik itt csevegtek. Kérdés, hogy jogilag mi a tényállás.
2016. dec. 5. 18:42
 23/27 A kérdező kommentje:
Gondolom azert ket terroristanak keszulo ember sulyosabb minthogy egy termeket a neven nevezve megemlitek egy kommentben, nem?
2016. dec. 5. 19:38
 24/27 anonim ***** válasza:
kapja be a termék is akit szidalmazol és te is mert hülyevagy.
2016. dec. 5. 20:37
 25/27 anonim ***** válasza:

Megkaptam a privátot, s jót röhögtem rajta.:D Egyébként azt a választ láttam már korábban is, semmi probléma nem volt vele.

Az hülyeség, hogy ő dönti el, mi az, ami személyiségi jogot sért, de a negatív dolgokat sem töröltetheti csak azért, mert nem tetszik neki, hisz szolgáltatást nyújt. Simán lehet firtatni a munkásságát, hisz szabad véleménynyilvánítás van.

A jogvédelem is kissé más, ebben az esetben nem is lehet levédetni semmi olyat, amit ő akar.

Ne írj neki vissza, szánalmas egy alak.

2016. dec. 5. 21:53
 26/27 anonim ***** válasza:
22-es, én azért remélem, hogy aki terrorszerkevethez akar csatlakozni, azt komolyabban veszi a rendőrség, mint azt, aki leírja, hogy a Norbi-termékek szerinte nem jók...
2016. dec. 6. 17:03
 27/27 A kérdező kommentje:
Hat en is....de kitusztult a fejem es par kedves kommentelo mind itt, mind privatban szamos racionalis ervet hozott fel, igy megnyugodtam.
2016. dec. 6. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!