Valoban lenyomozhato es jogi felelossegre vonhato egy gyakorikerdesek.hu-ra regisztralt tag?
Ha csak szabad véleménynyilvánításról van szó ("szerintem rossz a kakaós csiga"), akkor semmi baj. Ha leírod, hogy "Kovács Sándor vízvezetékszerelő rosszul dolgozik", akkor fennáll a hirelrontás vádja.
Pár éve egyébként volt itt egy kérdés egy bizonyos pesti menyasszonyiruha-szalonról, ahol páran leírták a véleményüket, köztük volt egy ilyen "szerintem itt nem szépek a ruhák" jellegű (tehát semmi durva). A szalon tulajdonosa (?) idejött hisztizni, hogy feljelenti az egész GYIK-et meg az összes kommentelőt :D vicces volt, kár, hogy törölték (jogilag semmiképpen nem állta volna meg a helyét).
Megkaptam a privátot, s jót röhögtem rajta.:D Egyébként azt a választ láttam már korábban is, semmi probléma nem volt vele.
Az hülyeség, hogy ő dönti el, mi az, ami személyiségi jogot sért, de a negatív dolgokat sem töröltetheti csak azért, mert nem tetszik neki, hisz szolgáltatást nyújt. Simán lehet firtatni a munkásságát, hisz szabad véleménynyilvánítás van.
A jogvédelem is kissé más, ebben az esetben nem is lehet levédetni semmi olyat, amit ő akar.
Ne írj neki vissza, szánalmas egy alak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!