Névváltoztatás avagy hogyan bizonyítsam be, hogy az iskolai bizonyítványom az enyém?
Figyelt kérdés
6 éves koromba állami gondozásba kerültem "T" kezdetű vezetéknévvel és "J" kezdetű keresztnévvel. 10 éves koromban nevelőszülőkhöz kerültem, akik akaratom ellenére megváltoztatták a nevem "M" kezdetű vezeték névre és "E" kezdetű keresztnévre. M.E.-ként végeztem el az általános iskolát, majd 18 évesen a szakközép iskolát is ezen a néven fejeztem be. Nem volt jó a viszonyom a nevelőszülőkkel és több alkalommal vissza is kerültem az otthonba. Csak 18. születésnapom után kezdhettem el visszaigényelni a születéskori nevem. 19 voltam, mikor vissza is kaptam a nevem és T.J.-ként folytattam az életem. Az iskolák azt mondták, nem lehet átíratni a bizonyítványaimat. Anno kaptam egy kis papírt ami a névváltoztatási okirat volt. Most is megvan az a papír, már több mint 20 éve őrzöm. Most 41 vagyok és találtam normális munkahelyet, de a munkáltatóm nem fogadja el a több mint 20 évvel ezelőtt kiállított névváltoztatási okiratot. Azt hiszi hazudok. Hogyan bizonyítsam be, hogy azok az én irataim? Azokat a bizonyítványokat én szereztem meg? Talán mindent kezdhetek előröl 41 évesen? Hová fordulhatok? Miért nem lehet átíratni x költség fejében a bizonyítványt, ha a személyit, jogsit át lehet?2016. nov. 29. 10:47
11/12 Andizsuzsi válasza:
Ahol az eredeti születési anyakönyved van (ahol a születésedkor anyakönyveztek) ott az anyakönyvben az összes eddigi változás vezetve van. Hívd fel őket és kérdezd meg, hogy mi módon adnak ki erről igazolást.
Bár nem értem, ha 18 éves korod után változtattál nevet és az előtte viselt nevedre szólnak a bizonyítványait, akkor az első névváltozásról miért kellene igazolás?
12/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Jelenleg a nevelőszülőktől "kölcsön" kapott nevem nem szerepel semmilyen iratomban, de a bizonyítványaim arra a névre lettek kiállítva.
2016. nov. 30. 10:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!