Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Névváltoztatás után, a személy...

Névváltoztatás után, a személyi igazolványban tényleg benne lesz a születési -azaz a névváltoztatás előtti- név?

Figyelt kérdés

Mert akkor hiába változtat nevet.

Nem úgy van, hogy névváltoztatáskor új születési anyakönyvi kivanatot kap valaki?

2016. júl. 21. 16:33
 1/7 anonim ***** válasza:
46%
Hogyha tanúvédelem alá helyezik akkor igen, új anyakönyvi kivonatot kap. Hogyha csak a nevét változtatja meg, miért kapna?...
2016. júl. 21. 17:22
 2/7 A kérdező kommentje:

Mert régen úgy kezdődött. Új születési anyakönyvi kivonatot kapott, és azzal ment újra kiállíttatni a többi iratait.

A bizonyítványokat, az egyetemi indexet nem, de a végbizonyítványokat újra kiállították az új nevére, mintha azzal született is volna.

2016. júl. 21. 18:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Mikor változtak a szabályok a névváltoztatásra kb a 60-70 évek óta?
2016. júl. 21. 18:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
nyugi, persze, hogy nem lesz benne az eredeti. jól tudod, ez a lényege :D hiszen ez is a neve a procedúrának: születési névváltoztatás. új anyakönyvet kapsz, de lesz egy papírod róla, hogy a hivatal XYról ZRre változtatta a neved. innentől kezdve minden "születési név' rubrikába az új nevet vagy köteles írni.
2016. nov. 11. 03:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm; akkor nem változott.
2016. nov. 11. 03:23
 6/7 anonim válasza:

Kedves kérdező! Ezt hogyan sikerült elérni?

"a végbizonyítványokat újra kiállították az új nevére, mintha azzal született is volna."

Pont ez a problémám és napok óta futkosok a nevemre szóló bizonyítványaim után.

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__82628..

2016. nov. 30. 07:33
 7/7 A kérdező kommentje:

Szerintem egyszerűen bement az intézmény hivatalába, és kiállították.

Ha általános vagy középiskola, akkor szerintem az önkormányzathoz kéne menni. Mert 18 alatt nem lehet gyakorlatuk, az alatt gondolom a gyámügy intézte a szülők kérésére.

A főiskoláknak, egyetemeknek már volt tapasztalatuk, ott biztos azért tudták, hogy mit kell csinálni.

De az indexet nem írták újra, csak a végbizonyítványt.

Meg a jogosítványt.

Szerintem az illetékes önkormányzathoz kéne menni. Vagy a jegyzőhöz, vagy az igazságügyi osztályhoz, ha nagyobb hely.

De nem volt a névváltoztatási papírral valami tájékoztatás, hogy a személyazonosító papírokat hol fogják a megváltoztatott névre megváltoztatni? Talán kellett volna, régen, ha jól tudom, volt.

2016. nov. 30. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!