Névváltoztatás után, a személyi igazolványban tényleg benne lesz a születési -azaz a névváltoztatás előtti- név?
Mert akkor hiába változtat nevet.
Nem úgy van, hogy névváltoztatáskor új születési anyakönyvi kivanatot kap valaki?
Mert régen úgy kezdődött. Új születési anyakönyvi kivonatot kapott, és azzal ment újra kiállíttatni a többi iratait.
A bizonyítványokat, az egyetemi indexet nem, de a végbizonyítványokat újra kiállították az új nevére, mintha azzal született is volna.
Kedves kérdező! Ezt hogyan sikerült elérni?
"a végbizonyítványokat újra kiállították az új nevére, mintha azzal született is volna."
Pont ez a problémám és napok óta futkosok a nevemre szóló bizonyítványaim után.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__82628..
Szerintem egyszerűen bement az intézmény hivatalába, és kiállították.
Ha általános vagy középiskola, akkor szerintem az önkormányzathoz kéne menni. Mert 18 alatt nem lehet gyakorlatuk, az alatt gondolom a gyámügy intézte a szülők kérésére.
A főiskoláknak, egyetemeknek már volt tapasztalatuk, ott biztos azért tudták, hogy mit kell csinálni.
De az indexet nem írták újra, csak a végbizonyítványt.
Meg a jogosítványt.
Szerintem az illetékes önkormányzathoz kéne menni. Vagy a jegyzőhöz, vagy az igazságügyi osztályhoz, ha nagyobb hely.
De nem volt a névváltoztatási papírral valami tájékoztatás, hogy a személyazonosító papírokat hol fogják a megváltoztatott névre megváltoztatni? Talán kellett volna, régen, ha jól tudom, volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!