Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az apai nagymamának mennyi...

Az apai nagymamának mennyi láthatósági joga van és mit lehet tenni ha az anya tiltja tőle az unokáját?

Figyelt kérdés
3 hetes a kis unokám és a fiam nincs együtt az anyjával. Az anya és a kisbaba a szüleinél lakik. Mikor 1 hetes volt akkor láthattam mikor az anya elvitte a fiamhoz egy kicsit, de akkor is aludt, így szinte csak képen láttam. Hozzájuk nem mehetek el, mert mikor szétmentek a fiammal akkor a nő olyanokat mondott, hogy én nem láthatom majd soha a babát, sőt a fiam se és akkor sajnos én se tudtam magam türtőztetni már. Igy azt mondták a fiamnak, hogy én hozzájuk nem mehetek, mert sértegetem meg rágalmazom őket.

2016. nov. 28. 11:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Láthatósági jogot a szülőnek ítél meg a bíróság. Amikor a fiadnál van a gyerek, akkor elviszi hozzád, vagy te látogatod meg nála. Ebbe a gyerek anyjának nincs beleszólása.

De ezen kívül más megoldás nincs (ha már normálisan nem sikerült megegyezni). Ha a fiad kihagy téged a láthatásból, vagy nem is él a láthatás jogával, akkor te sem tehetsz semmit.

2016. nov. 28. 11:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Akkor láthatod, mikor az apjánál van. 3 éves koráig ez valószínűleg anya nélkül nem történik meg (főleg, ha nincsenek jóban)
2016. nov. 28. 12:10
 3/4 anonim ***** válasza:

"3 éves koráig ez valószínűleg anya nélkül nem történik meg (főleg, ha nincsenek jóban)"

Ezt a bíróság dönti el. Nagyon ritka az olyan eset, hogy a bíró úgy korlátozza a láthatást, hogy csak az anya jelenlétében látogathatja a volt férj a gyereket, de el nem viheti. Ilyesmi leginkább akkor fordul elő, ha az apának valami speciális betegsége van (pl. epilepszia).

Egyébként meg ha a bíróság láthatást ítél meg, akkor a láthatási idő alatt csak az apáé a gyerek, és azzal találkoznak, akivel az apa akarja. Ilyenkor még a gyerek édesanyja is csak az apa kérésére (illetve beleegyezésével) lehet jelen, különben nem.

2016. nov. 28. 12:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a törvényeket enberek hozzák, és az emberek árdekében.

Ha a nagymama az unokáját látni akarja, minden erkölcsi joga megvan rá.

Ha a törvények nem teszik lehetővé, akkor baj van a törvényekkel, küzdeni kell a megváltoztatásukért.

De ettől függetlenül -mivel az idő számít-, mindent megtennék, hogy az anya családját meggyőzzem, hogy annak a gyereknek csak jó lesz engem ismerni.

Ha a fiam nem fizet -vagy nem eleget-, fizetnék, ha tudnék, mindent megtennék, hogy engedjék a kapcsolattartást.

2016. nov. 29. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!