Oroszországban születtem mikor anya terhes volt velem épp Oroszországban voltak Ők magyarok mind s ketten de engem ott hozott anya világra ez azt jelenti hogy én Orosz vagyok? ;)
Nem.
De az állampolgárságnak esetleg érdemes utnanézni, hogy melyik ország mihez köti, ki tudja hátha összejön egy orosz valamilyen alapon. ;)vissza
Magyar állampolgárság pl. többnyire úgy keletkezik, hogy:
„Születésénél fogva magyar állampolgárrá válik a magyar állampolgár gyermeke".
Honosítással pedig 8 évet itt laksz és levizsgázol egyszer magyar nyelvből.
Szül. hely nincs említve, nem számít.
Legtöbb országban hasonló szabályok vannak.
Hogy identitásérzeted alapján minek tartod magad/kivel közösködsz, az a te ügyed, tarthatod magadat épp marslakónak is, ha az a szíved parancsa.
^Neked kéne elköltöznöd vlgre, meg a többi álmagyarkodónak, akik vad módjára marnak bárkibe, aki a szemükben egy kicsit is "idegenszívű" (ami kb. bárki, aki nem az ő fanatikus nacionalizmusukat majmolja).
Nem fogunk hiányolni téged sem, megnyugodhatsz.
Kb. ez a válasz arra, ahogyan te reagáltál.
^De most komolyan, egy kölyköt bevádolni, hogy "idegenszívű" mert feltesz egy ilyen kérdést...milyen ember vagy te?
Mert hogy nem a "jó magyar", az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!