Ha ezt valóban megcsinálja a kormány, az nem számít alkotmányellenesnek?
"A kabinet ehhez a nevelési elvhez remél szövetségest a történelmi egyházakban, ennek rendeli alá az új nemzeti alaptantervet és a magyar oktatáspolitika megszervezését - szögezte le Lázár János"
Pl.:
Szóval olyanra gondolok hogyha a jövőben beleírnák a Nemzeti alaptantervbe (Remélem hogy a Lázár János csak viccelt, ezt nem akarja megcsinálni, vagy nem gondolta végig), hogy mostantól minden diáknak és hallhatónak tisztelnie kell a keresztény értékeket, és ennek megfelelően kell folytatni tanulmányait, és a keresztény szellemiséghez megfelelő magatartást kell tanúsítson.
El se tudnám többet a magyar oktatási rendszerbe képzelni a jövőmet, ha ezt a szörnyűséget valóra váltaná a kormány.
Én úgy tudom Magyarországon mindenkit megillet a jog hogy politikai pártoktól, illetve világnézetileg semleges oktatásban részesüljön.
Szóval ha esetleg mégiscsak meglépi a kormány azt meg lehet támadni az alkotmánybíróságon??
sajnos igen, el tudom képzelni, de mondjuk nálunk mi az amit nem?
ahogy bevezették az erkölcs-hittan "oktatását", simán eljutunk majd oda is, hogy imádkozással kezdjük a napot az iskolákban.
emberek, lényeg hogy ne a lényegre figyeljen senki, ehhez mérten pedig a legabszurdabb ökörségekkel is képesek foglalkozni + azért az agyátmosás jelentősége is egyre nagyobb
Lázár mondott egy rakás hülyeséget egy vidéki avatóünnepségen. Ezt a dolgot nem tudod az Alkotmánybíróság elé vinni, nem rájuk tartozik. (Azt sem értem, hogy ez mitől lett MTI hír.)
Ott van a közoktatási törvény, ha problémád van vele, azzal fordulhatsz az Alkotmánybírósághoz. De ha belé lehetne kötni, akkor már rég megtették volna a jogvédő szervezetek.
Én azon csodálkozom, hogy ezzel majd 7 évig vártak.
Végülis, a magyarok nagykeresztyín kormányra szavaztak, nem? Nem ez kellett nekik? Hát akkor meg?
Én Magyarországon már mindent el tudok képzelni.
Meg annak az ellenkezőjét is.
Egyébként nem szekularizált államban élünk?
Mi köze a kereszténység vallásnak az államhoz?
Mindenki abban hisz,amint akar,de amikor a politikába beleviszik a vallást az gusztustalan.
Pl a vasárnapi boltzárral hogy lehet egy szekularizált államban azzal érvelni,mert a vasárnap a keresztény vallás szerint a pihenés napja?
És,kit érdekel?Akit ennyire érdekel az ne menjen olyan helyre dolgozni!
Az oktatásnál pedig állami iskoláknál abba kellene hagyni a hittan oktatást!
"Lázár mondott egy rakás hülyeséget egy vidéki avatóünnepségen. Ezt a dolgot nem tudod az Alkotmánybíróság elé vinni, nem rájuk tartozik"
Nem is úgy értettem hogy amit mondott (mert elvégre szólás szabadság van), hanem ha beleírnák a nemzeti köznevelési törvénybe, vagy ha a nemzeti alaptanterbe (NAT) írnák be, ÉS EZT NEM SZERETNÉM.
Ezeket annyira erdekli az alkotmany mint engem szulejman
Azaz semennyire leseszaratjak
Meg ha mar akkora keresztenyekvagyunk
Nem ugy van a parancsolatok kozott valahol elvetce ilyenkis jelentektelenseg h ne lopj??
Amugy fideszkdnp mint kereszteny part
Oksa benne van a nevukben de annyi kozuk van hozza mint nekem Shivahoz a budha istenhez
Ezekminden alkalmat lehetoseget megragadnak csak lophassanak ezerrel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!