Ha ezt valóban megcsinálja a kormány, az nem számít alkotmányellenesnek?
"A kabinet ehhez a nevelési elvhez remél szövetségest a történelmi egyházakban, ennek rendeli alá az új nemzeti alaptantervet és a magyar oktatáspolitika megszervezését - szögezte le Lázár János"
Pl.:
Szóval olyanra gondolok hogyha a jövőben beleírnák a Nemzeti alaptantervbe (Remélem hogy a Lázár János csak viccelt, ezt nem akarja megcsinálni, vagy nem gondolta végig), hogy mostantól minden diáknak és hallhatónak tisztelnie kell a keresztény értékeket, és ennek megfelelően kell folytatni tanulmányait, és a keresztény szellemiséghez megfelelő magatartást kell tanúsítson.
El se tudnám többet a magyar oktatási rendszerbe képzelni a jövőmet, ha ezt a szörnyűséget valóra váltaná a kormány.
Én úgy tudom Magyarországon mindenkit megillet a jog hogy politikai pártoktól, illetve világnézetileg semleges oktatásban részesüljön.
Szóval ha esetleg mégiscsak meglépi a kormány azt meg lehet támadni az alkotmánybíróságon??
4-es! Magyarország NEM őskeresztény. Már a Horthy rendszerben is legfeljebb a lakosság fele volt vallásos. Igaz, a katonatiszteknek kötelező volt az egyházi esküvő. Ha elvált, és újra akart nősülni, akkor áttért a katolikus hitről reformárusra, vagy evangélikusra.
Különben is nagy különbség tisztelni a keresztény vallást, vagy kötelezővé tenni a gyakorlását. Hiába lenne kötelező a hittan, a diákok zöme ettől még nem lesz vallásos. Sőt! Még többen lesznek közülük ateisták.
"történelmi egyházak"
Vagy nektek nem tanították történelemből/irodalomból/földrajzból a keresztény, iszlám és zsidó stb hitvilágot? Nálunk volt(pedig nem volt vallásos iskola), ugyanolyan része a történelmünknek mint mondjuk a pestis járvány pedig már az sincs olyan sok manapság.
Nem értem mi ez a nagy vallás ellenesség, jómagam ateista vagyok, de tanulmányoztam a nagyobb vallásokat. Mindegyik ad egy alapvető erkölcsi normát, az hogy meg van körítve Istenekkel meg csodákkal az részletkérdés. Attól, hogy elmondják hogy volt/van ilyen is még nem befolyásolnak arra, hogy te is azzá válj(már ha normális a tanár, nekünk szerencsére az volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!