Milyen jogon kér tőlem pénzt, ezt a biztosítóval kéne rendeznie nem?
Nemrég koccantam,én voltam a hibás. Betétlapot kitöltöttük. Hívott az illető hogy adjak neki még 50.000ft-t mert a biztosíto karszakertoje nem annyi pénzt állapítot meg mint amennyi a kára ténylegesen.
Nem értem mire fel kéri tőlem ezt. Mi történik nem fizetek?
Arra, hogy a biztosító az általad okozott kárt téríti meg a károsultnak a biztosítási szerződés feltételei szerint. Ő ettől függetlenül teljes kártérítésre jogosult, köze nincs hozzá, hogy te mit boltolsz a biztosítóval (még kgfb esetén sem). Ha ezt a biztosítás nem fedezi, akkor a maradékot tőled is követelheti.
Az persze más kérdés, hogy a bemondásra elkért 50.000.- jó magyar forint mennyire jogos.
Pedig úgy van, ahogy a lepontozott írta. Ha a biztosító nem téríti meg az egészet, beperelhet téged a fennmaradó rész fedezésére. Hiszen aki kárt okozott, annak a teljes kárt kell megtérítenie (Ptk.)
Az más kérdés, hogy mennyit áll ebből a biztosító. Neked annyival könnyebb.
Az persze lehet, hogy te nem fogadod el az 50.000,- Ft-ot, és pereskedtek inkább, bár abból általában csak több költség lesz...
De hogy a fennmaradó kárás (ha tud ilyet bizonyítani) meg kell térítened, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!