Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elkaptak ittas vezetes miatt?

Elkaptak ittas vezetes miatt?

Figyelt kérdés

Elktaptak ittas vezetes miatt es a leg/alkohol szintem meghaladta a 0.35 szazadot szondaztatas elott bevalottam mit tettem de buncselekmenyt kovettem el. 18. Eletevemet betoltott tanulo vagyok es targyalasra kell menjek nem vagyok buntetett eloeletu tudatomnal voltam hogy mit csinalok mire szamithatok?

Hogy menjek el a targyalasra oltozzek ki szepen oltonyben?

2016. nov. 12. 02:46
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
#18 Tudod valaki hibázik egyszer ittasan vezet de tanul belőle és vannak azok akik rosszat kívánnak a másiknak
2016. nov. 12. 14:16
 22/28 anonim ***** válasza:
Az utolsó két sor, természetesen "Gyökér" hozzászólásából "másolódott" oda. Mint kisgyerekes apuka, én SOHA, még ad absurd sem hoznék szóba ilyesmit.
2016. nov. 12. 14:18
 23/28 anonim ***** válasza:
37%

Kedves HakapesziM!

Látom, bezavart a mondat eleji nagy kezdőbetű, semmi gond, de ha nagyon magyaráznom kell, akkor ezt rád értettem.

"1. Hülyeségnek neveztem amit tett

2. Azt ajánlottam neki, viselje el a büntetést - mi mást is tehetne?

3. Arra intettem, ne vezessen többet ittasan.."

Azért a dorgálás előtt ilyenekkel vigasztaltad:

"Most már ne edd magad.."

"Ne hallgass az erkölcsi magaslatról prédikálókra.."

Itt éppen vigasztalod, nincs rá szüksége. Tanuljon belőle és reméljük, hogy soha többé nem teszi meg mégegyszer.

"Te soha nem fogsz balesetet okozni akár józanul? Biztos vagy benne? Jó neked."

Egyáltalán nem biztos, nem is ez a téma, látom nem csak a kezdőbetűk zavarnak be, a szövegértéssel is hadilábon állsz.. Ha vészhelyzet lenne és már előtte ittam volna, akkor se ülnék kocsiba, nem korlátoznám saját képességeimet és sodornám veszélybe a többi utcán lévőt.

"Én 23 évesen törtem ripityára egy kocsit, 0.96 ezrelékkel, egy haverom meg is sérült, felfüggesztett börtönt kaptam, másfél évig nem volt jogsim, ma mégis kamionos vagyok, 2 millió km felett vezettem már azóta balesetmentesen. "

Erről beszéltem, szerencséd volt, csakúgy, mint a kérdezőnek. Ha akkor halál vagy csonkítás lett volna a vége, most nem koptatnád az utakat, nem biztos, hogy lenne családod, csak úgy, mint a haverodnak.

2016. nov. 12. 14:35
 24/28 anonim ***** válasza:

"# 18

És mi van akkor, ha az illető nem ittas, és így nem lehet az alkoholra rákenni mindent?"

Ha valaki tudatában van annak, hogy veszélyt jelent a többi közlekedőre, ennek ellenére kocsiba száll és balesetet okoz.. nos azt gyönyörűen deportálnám észak-koreába mondjuk. Balesetek voltak és mindig is lesznek, itt a szándékosságról van szó (alhol, drog, tudat módosító, de még ide tenném az olyan műszaki állapotban lévő kocsikat is, amikkel vészhelyzet esetén nem lehetne elkerülni a katasztrófát.)

2016. nov. 12. 14:40
 25/28 A kérdező kommentje:

Ezzel a veszekedéssel szerintem hagyjatok fel felesleges és nem itta helye!

Hakapeszi megbánta csak úgy mint én mindketten tanultunk belőle és érezzük a súlyát ennek a tettnek

2016. nov. 12. 14:44
 26/28 anonim ***** válasza:

"Ha akkor halál vagy csonkítás lett volna a vége, most nem koptatnád az utakat"

Ha meg töke lenne a nagyanyámnak, ő lenne a nagyapám.

Mivel én átéltem hasonló esetet, tudom, hogy a sok leb.szás, önmarcangolás és lelkiismeretfurdalás mellett nagyon jól esik némi vigasztalás is. Nem vagyok úri leányka, ha akarnám, én is a nyakára léphetnék, de minek?

Szív eleget, kár annyit ütni, ha a kérdező fog menni majd utánképzésre - én is voltam annak idején - képzeld, ott sem le.aszás történik, hanem szakemberek tételesen jogi, egészségügyi, közlekedéspszichológiai szempontokból elmondják miért ne vezessünk ittasan többet. Átkozódni a hülye is tud.

Néha egy értelmes, barátságos érvelés többet ér mint a szidás.

2016. nov. 12. 14:44
 27/28 anonim ***** válasza:
Biztos vagyok benne, ellenben arra, aki elbagatelizálja az ilyeneket nem tudok jó szívvel gondolni. Tovább én se erőltetem a témát, a kérdezőnek pedig remélem felvázoltam pár "rosszabbik esetet" és tényleg úgy lesz ezentúl, ahogy állítja.
2016. nov. 12. 14:48
 28/28 A kérdező kommentje:
Megígérem hogy többet nem csinálok semmi olyat amiből bárkinek is baja lehet és magamnak sem ártok és fejlesztem a felelőségtudatom és felnövök végre
2016. nov. 12. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!