Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elkaptak ittas vezetes miatt?

Elkaptak ittas vezetes miatt?

Figyelt kérdés

Elktaptak ittas vezetes miatt es a leg/alkohol szintem meghaladta a 0.35 szazadot szondaztatas elott bevalottam mit tettem de buncselekmenyt kovettem el. 18. Eletevemet betoltott tanulo vagyok es targyalasra kell menjek nem vagyok buntetett eloeletu tudatomnal voltam hogy mit csinalok mire szamithatok?

Hogy menjek el a targyalasra oltozzek ki szepen oltonyben?

2016. nov. 12. 02:46
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Ui. A biztosurakat kerdeztem az orson ok azt mondtak hogy a jogsimat biztos bevonjak egy honapra mert az a minimum es mivel nincs onallo keresetem hanem tanulo vagyok igy valoszinu hogy nem kapok penzbuntetest legalabb is nem magasat es mivel ez az elso buncselekmenyem valoszinu hogy enyhe buntetest kapok

Olyan esetleg letezik hogy felmentenek vagy igy bizonyitekok kozott ez lehetetlen?

2016. nov. 12. 09:11
 12/28 anonim ***** válasza:
92%
A valóságban nem számít semmit. Ugyanúgy kiszabja a megfelelő büntetést.
2016. nov. 12. 09:12
 13/28 anonim ***** válasza:
95%

Hogy a bánatba mentenének már fel, mikor egyrészt tetten értek, másrészt meg be is ismerted? Milyen bizonyítékok hiányában, amikor felsoroltál te magad vagy ötöt?

Nem fognak felmenteni. A jogsidat bevonják, és vélhetően pénzbüntetést kapsz.

2016. nov. 12. 09:39
 14/28 anonim ***** válasza:

Nem muszáj öltönyben menned. De azért ne is szabadidőruhában jelenj meg. Ha farmert húzol és normális felsővel, akkor az tökéletesen megteszi.

Ha a gyanúsítotti kihallgatásod során beismertél mindent, akkor a tárgyaláson nem muszáj vallomást tenned, fenntartod, amit a nyomozás során elmondtál. Az utolsó szó jogán pedig elmondod, hogy mennyire megbántad, hogy felelőtlen voltál.

Egyébként bíróságtól függ, hogy ki mit kap érte.

Aki azt írta, hogy minimum 200.000 Ft-os büntetés, meg 1-1,5 éves eltiltás, az is jó nagy hülyeségeket írt. Van olyan is, de nem ez az alap. A büntetést nyilván a körülményektől, az ittasság mértékétől és a vagyoni helyzet alapján fogják kiszabni. Tehát simán megúszhatod 50.000 Ft-os pénzbüntetéssel és 3 hónapos eltiltással is. Meg nyilván többel is. Ez bíróságtól függ, hogy hol mi a gyakorlat, illetve az adott körülményektől, az előélettől. Ha még soha nem voltál büntetve és tanuló vagy, ergo gondolom jövedelmed sincs, illetve enyhén voltál ittas, így nem gondolnám, hogy százezreket kell fizetned és olyan hosszú távú eltiltást kapsz.

2016. nov. 12. 10:20
 15/28 anonim ***** válasza:
52%

Most már ne edd magad, ami történt, megtörtént, nem tudod visszacsinálni.

Ne hallgass az erkölcsi magaslatról prédikálókra, senki nem tökéletes ők sem. Van aki teljesen józanul is hülye az utakon, több van belőlük, mint hinnéd. Örülj, hogy nem történt baleset, nem sérült meg senki, rosszabbul is járhattál volna.

Légy udvarias, mutass megbánást, fiatal vagy, sokan hibázunk ebben a korban.

Én 23 évesen törtem ripityára egy kocsit, 0.96 ezrelékkel, egy haverom meg is sérült, felfüggesztett börtönt kaptam, másfél évig nem volt jogsim, ma mégis kamionos vagyok, 2 millió km felett vezettem már azóta balesetmentesen.

Hülyeséget csináltál, viseld el a büntetést, és ne vezess többet ittasan. Fel a fejjel, nincs vége a világnak.

2016. nov. 12. 10:36
 16/28 A legböszmébb Feri ***** válasza:
37%

Hakapeszi, azért ne vakargassuk már meg a kis buksiját.

Neked szerencséd volt, tanultál a dologtból, egy életre. De mi van, ha annakidején a haverral együtt ott maradsz?

Az ittas vezetés nem játék, nem lehet elbagatellizálni. Maximális szigor kell. Több, mint egy tonnányi vasat mozgatsz nagy sebességgel. Aki rendesen megtanulta azt a k*rwa fizikát az iskolában, az tudja, hogy ez mit jelent.

Kérdező, normális utcai ruhában menj. És remélem, a saját érdekedben jól megbüntet a bíró (letöltendőt nem fogsz kapni).

2016. nov. 12. 10:47
 17/28 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Ferenc gondolja én nem tanultam az esetből?

Nem véletlen mondtam, hogy megbántam de ezzel nem tudok mit tenni csak viselni a következményeket és köszönöm a jókívánságát, csak tudja én remélem hogy nem nagyon büntet meg mert nem állok olyan anyagi helyzetben és a jogsimra is nagy szükségem van, eső után köpönyeg, de az alkohol fogyasztásából is vissza fogok venni és közlekedésben csak teljesen tiszta állapotban fogok részt venni, mert nem akarom, hogy valaki azért haljon meg mert én ittam és én sem azért akarok meghalni, mert egy felelőtlen ember vagyok!

2016. nov. 12. 11:47
 18/28 anonim ***** válasza:
28%

HakapesziM

Remélem majd elkapja a gyereked egy ittas vezető, aki nagyon megbánja a tettét, bízom benne megveregeted a vállát, és megígérteted vele, hogy ilyet többet ne tegyen. Gyökér.

2016. nov. 12. 14:02
 19/28 anonim ***** válasza:

# 18

És mi van akkor, ha az illető nem ittas, és így nem lehet az alkoholra rákenni mindent?

2016. nov. 12. 14:06
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Gyökér, hiszen aláírtad, remélem szólíthatlak így.

A kérdező által vázolt esetben nem volt szó balesetről, szerencsére. Ha szűk agyad befogadta azt az írott információt, hogy

1. Hülyeségnek neveztem amit tett,

2. Azt ajánlottam neki, viselje el a büntetést - mi mást is tehetne?

3. Arra intettem, ne vezessen többet ittasan

,akkor meg mi a tökömet akarsz? Akasszuk fel nyilvánosan? Te még nem csináltál életedben semmi hülyeséget? Jó neked.

Te soha nem fogsz balesetet okozni akár józanul? Biztos vagy benne? Jó neked.

Ha a kérdezőben van egy csepp jó érzés, nem ismerjük őt, tehát miért ne tételezzük fel, hogy van, akkor valószínűleg már szánja - bánja, hogy marha volt, de nem megtörténtté nem tudja tenni a dolgot. Vállalnia kell a következményeket.

Ha most átharapjuk a torkát, azzal sokat nem segítünk neki.

Én vázoltam a saját, a kérdezőénél súlyosabb esetem, hiszen ott sérült is volt, és ismétlem mindenkinek: rohadtul nem éri meg kockáztatni, nyomorult érzés egy ilyennel szembesülni.

Mindamellett 24 éve és kb. 2.2 millió km óta koptatom az utakat, talán van rálátásom a témára.

Szóval Mr. Erkölcsi Etalon, kedves "Gyökér" tehetsz egy szívességet.

Remélem majd elkapja a gyereked egy ittas vezető, aki nagyon megbánja a tettét, bízom benne megveregeted a vállát, és megígérteted vele, hogy ilyet többet ne tegyen. Gyökér.

2016. nov. 12. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!