Gazdasági épület osztatlan közös tulajdonban?
Figyelt kérdés
Segítsetek kérlek! Adott egy 2lakásos családi ház, alsó-felső elosztásban. Mikor a fenti tulaj megvette a lakását, akkor még a kert végében álló épület lakóépület volt, legalábbis akkor így tudtuk. A szerződésükben egyértelműen a fenti lakást vették meg kizárólagos használattal. Most, hogy megtudtuk/ták, hogy a kerti épület gazdasági épület, azt mondták, hogy a jog szerint az is közös tulajdonban van, és akár használhatják is. Igaz ez? Mit tehetek, mert az mindig is az én családom tulajdonában volt... ?2010. ápr. 25. 22:27
1/4 anonim válasza:
Nincs közös tulajdonban. Miért is lenne? A telek sincs és az egyéb épületek se, bármi legyen is az. Csak amit megvettek, az az övéké.
2/4 A kérdező kommentje:
A telek sajnos közös használatú, van egy használati szerződésünk, ami ezt biztosítja, és ennek tudatában vették meg a lakást. De a gazd.épület akkor még lakásként volt feltüntetve, szerintem ahhoz nem lehet joguk... ezért nem értem én sem. Szerdán mennek ügyvédhez, hogy kiderüljön.... :(
Köszönöm a gyors választ : )
2010. ápr. 26. 11:37
3/4 anonim válasza:
A közös használat az nem közös tulajdon.
Ezek szerint az szerződés kitért ilyen részletekre is. Tehát ha arról az épületről nem szól, akkor ahhoz nem lehet semmi jogalapjuk. Nem is értem, hogy gondolják...
Majd irj, hogy mit mondott az ügyvéd...
4/4 A kérdező kommentje:
Hát ma se lettünk előrébb.... az ügyvédjük most levélben fogalmazta meg, hogy a meglévő használati szerződést a társtulaj magára nézve elfogadja, de az elvi tulajdonjogáról nem hajlandó lemondani. Kötik az ebet.... hogy az általuk megvásárolt emeleti lakáshoz hozzá tartozik a gazd-i épületi is, akkor is, ha nincs külön benne se az adásvételiben, se a használatiban... hát most mi a fenét csináljak? Most még azt mondják, hogy nem akarják használni, meg pénzt se kérnek érte, csak a jogot akarják megtartani. Nem is értem. MÁr annyira el vagyok keseredve, az én ügyvédeim nekem adnak igazat, (már több is van) az övék meg neki. Ha perre megyünk, még évekig nem tudom eladni - arról nem beszélve, hogy az előleget miből fizetem vissza a mostani vevőmnek, stb...
2010. ápr. 28. 23:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!