Válófélben lévő feleségemmel közös tulajdonban lévő lakásban jogosan tartózkodhat-e az édesanyám?
Válunk, van egy közös lakásunk a feleségemmel. Kizárólagos lakáshasználat nincs, a gyerekeket a bíróság közös felügyelet alatt hagyta. Szeretném néha elhívni édesanyámat, hogy segítsen nekem mosni, főzni, stb. A feleségem közölte, hogy be nem teheti a lakásba a lábát ha én nem vagyok itthon és ő igen, akkor kihívja a rendőrséget és kirakatja.
Kérdezném, hogy megteheti-e ezt, és milyen paragrafusok vonatkoznak ennek a szabályozására?
Ha közös a lakáshasználat,akkor mindeketten azt hívtok a lakásba,akit akartok! A rendőrséget pedig hiába hívná ki,ki sem mennek,de ehhez nincs is joga! Kérdés,hogy a hzátartási eszközök is közösek-e? Ha övé pl. a mosógép,akkor megtilthatja,hogy édesanyád használja. Különben nem!
Egyébként én az ilyen nőtől elvenném a gyerekeket! Ha nem képes normálisan viselkedni,kitiltja a házból a gyerekei nagymamáját,ez rossz anya!
Én a következőképpen látom:
A válófélben vagyunk, nem jogi kategória, tehát jogilag /merthogy nem vagytok elválasztva, nincs róla végzés/ házastársak vagytok.
Ebből következik minden...
De tényleg érdemes egy viszonyt elvadítani?
Ez a viszony, már nagyon el van vadítva, ott tesz nekem keresztbe, ahol csak tud. További jellemvonásait itt nem részletezem, hosszú lenne és siralmas. A gyerekek viszont nagyon jó viszonyban vannak velem is és a nagymamájukkal is. Közösen találtuk ki, hogy mivel az iskolában elég sok kívánnivalót hagy maga után a menza, örülnének ha a nagymama főzne. A háztartási eszközök természetesen közösek még.
Én elsősorban a jogi oldalát szeretném megtudni, hogy mire hivatkozhat esetleg ő, és mire én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!