Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Válófélben lévő feleségemmel...

Válófélben lévő feleségemmel közös tulajdonban lévő lakásban jogosan tartózkodhat-e az édesanyám?

Figyelt kérdés

Válunk, van egy közös lakásunk a feleségemmel. Kizárólagos lakáshasználat nincs, a gyerekeket a bíróság közös felügyelet alatt hagyta. Szeretném néha elhívni édesanyámat, hogy segítsen nekem mosni, főzni, stb. A feleségem közölte, hogy be nem teheti a lakásba a lábát ha én nem vagyok itthon és ő igen, akkor kihívja a rendőrséget és kirakatja.

Kérdezném, hogy megteheti-e ezt, és milyen paragrafusok vonatkoznak ennek a szabályozására?

2010. aug. 26. 16:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes tovább rontani a már elromlott viszonyt?
2010. aug. 26. 16:32
 2/6 anonim ***** válasza:
53%

Ha közös a lakáshasználat,akkor mindeketten azt hívtok a lakásba,akit akartok! A rendőrséget pedig hiába hívná ki,ki sem mennek,de ehhez nincs is joga! Kérdés,hogy a hzátartási eszközök is közösek-e? Ha övé pl. a mosógép,akkor megtilthatja,hogy édesanyád használja. Különben nem!

Egyébként én az ilyen nőtől elvenném a gyerekeket! Ha nem képes normálisan viselkedni,kitiltja a házból a gyerekei nagymamáját,ez rossz anya!

2010. aug. 26. 17:39
 3/6 anonim ***** válasza:
77%

Én a következőképpen látom:

A válófélben vagyunk, nem jogi kategória, tehát jogilag /merthogy nem vagytok elválasztva, nincs róla végzés/ házastársak vagytok.

Ebből következik minden...

De tényleg érdemes egy viszonyt elvadítani?

2010. aug. 26. 17:48
 4/6 anonim ***** válasza:
54%
Előző vagyok, bocs, nem olvastam elég figyelmesen..
2010. aug. 26. 17:50
 5/6 A kérdező kommentje:

Ez a viszony, már nagyon el van vadítva, ott tesz nekem keresztbe, ahol csak tud. További jellemvonásait itt nem részletezem, hosszú lenne és siralmas. A gyerekek viszont nagyon jó viszonyban vannak velem is és a nagymamájukkal is. Közösen találtuk ki, hogy mivel az iskolában elég sok kívánnivalót hagy maga után a menza, örülnének ha a nagymama főzne. A háztartási eszközök természetesen közösek még.

Én elsősorban a jogi oldalát szeretném megtudni, hogy mire hivatkozhat esetleg ő, és mire én.

2010. aug. 26. 19:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Kihívhatja a rendőröket(bármihez ki lehet hívni),de ki nem dobathatja!Ha valakinek haszonélvezeti joga van az ingatlanon,csak az mondhatja meg hogy ki jöhet,mit vihet(akár tulajdonos is).Csak cirkuszolhat,de ha a rendőrnek megmutatja a bírósági végzést esetleg felvesznek egy jegyzőkönyvet.
2010. aug. 30. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!