Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 18 éven aluli gyermek hivatalo...

18 éven aluli gyermek hivatalosan tartózkodhat-e bármilyen szórakozóhelyen?

Figyelt kérdés
Nem diszkóról van szó, hanem egy olyan helyről, ahol koncerteket tartanak. Az érdekelne, van-e olyan jogszabály, amely korlátozza a még nem nagykorúak szórakozási lehetőségeit.
2011. jan. 30. 14:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
Ahol koncert van, ott igen! Az alkohol és dohányárusításra vannak szabályok!
2011. jan. 30. 14:20
 2/11 anonim ***** válasza:
51%
nincs
2011. jan. 30. 14:20
 3/11 A kérdező kommentje:
Tehát amennyiben odabenn esetleg rendőri ellenőrzésre kerül sor, és leellenőrzik a 18 éven aluli személyi igazolványát, nem lehet belőle balhé? (a kérdés nem alkoholfogyasztásra/dohányzásra vonatkozik tehát, mert nyilván azt nem engedjük neki)
2011. jan. 30. 14:22
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
Nincs ilyesmi szabály, nyugodtan bemehet.
2011. jan. 30. 14:23
 5/11 A kérdező kommentje:
Legutóbb találkoztunk rendőri jelenléttel, mindenkire rájött a pánik, hogy "lekapcsolják" a gyerkőcöt (15 éves), ezért a követkető ilyen alkalommal nem biztos, hogy jöhet, amennyiben kockázatos. Nem tudom, mit nézhettek a rendőrök...
2011. jan. 30. 14:26
 6/11 anonim ***** válasza:
46%

pl azt, hogy eladsz-e neki alkoholt/cigit

tudom, hogy nem erre vonatkozott a kérdésed, de mást nem nagyon nézhettek a rendőrök

De a szórakozóhelyen bárki tartózkodhat, hacsak nincs megszabva az életkor a belépésnél

(ennek példája pl: a West Balkán)

2011. jan. 30. 14:34
 7/11 anonim ***** válasza:
71%
A legtöbb rendezvényen van rendőri vagy security felügyelet, ez a biztonság miatt van, nem kell miatta aggódni.
2011. jan. 30. 14:37
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem tudunk róla, hogy korhatáros lenne. Csak eléggé tartok a rendőröktől, ezért tettem fel a kérdést. :) Nem akarunk hülye helyzetbe kerülni vagy végig parázni, hogy mikor bukkanak fel.
2011. jan. 30. 14:38
 9/11 anonim ***** válasza:
23%
nem kell paráznod, na!
2011. jan. 30. 14:44
 10/11 anonim ***** válasza:
89%
Koncerteken nem egyszer láttam kisgyereket, apuka nyakában. Szóval ha a két éves bemehet, a 15 évessel sem lesz gond, pláne ha a szüleivel van, de amúgy sem lenne.
2011. jan. 30. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!