Támogatnátok egy olyan törvényt, hogy mindenki hordhasson magánál egy machete-t vagy egy harci kést pl. egy pillangókést, valamint egy pisztolyt?
Magyarországon 2014-ben 126 embert gyilkoltak meg.
Egy 10 milliós országban.
Ez azt jelenti, hogy egy átlag embernek az esélye, hogy meggyilkolják.
1 / 79 365.
Én úgy gondolom, hogy ezért nem érdemes a szabad fegyvertartást bevezetni, mert biztos vagyok benne, hogy a szabad fegyvertartás miatt ugrásszerűen megnőne a gyilkosságok száma.
(az USA-ban majdnem 3-szor nagyobb az esélye annak, hogy meggyilkolnak mint Magyarországon, ez elég beszédes adat)
A szabad fegyvertartás nem csökkenti hanem növeli az erőszakos bűncselekmények és gyilkosságok számát.
Perszehogy.
Hadd öljék egymást az emberek.
Svájcban a legnagyobb az egy felnőtt főre jutó legális lőfegyverek száma a világon, ennek ellenére alig történik náluk évente lőfegyver által elkövetett visszaélés, veszélyeztetés vagy emberölés. Ott szinte az összes fegyvertartó átesett egy alapvető katonai kiképzésen, ahol a fegyver használata mellett a fegyver viselésére, vásárlására, tárolására, illetve az ezekre vonatkozó jogszabályokat illetően is felkészítenek.
Én amondó vagyok, hogy egy állami felügyelet alatt álló önkéntes fegyveres szervezet létrehozása lenne ennek a legjobb megalapozása, ahol a résztvevők egy néhány hónapig tréning alatt el tudnák sajátítani a svájci példát alapul véve a fegyverekre vonatkozó szabályokat és azok kezelését, a szerződésben meghatározott szolgálati idő lejárta után pedig egy bizonyos összeg kifizetésének a fejében (az adott modell piaci árának mondjuk a harmada) magukkal vihetnék a maroklőfegyvereiket. Ezzel nemcsak egy fegyvereket felelősen kezelő réteg hozható létre, hanem egy olyan csapat is, akiket szükség esetében az előképzettségüknek hála háborús és katasztrófa helyzetekben be lehetne vetni, így nem kellene felesleges terhet róni a honvédségre és a rendőrségre.
Noha én kardßuzi vagyok és van egy halom szablyám, katanám, pallosom meg még egy tucatnyi féle vágófegyverem, nem tartom ezeket 21. századba való eszközöknek, pláne nem önvédelemre alkalmas fegyvereknek. Akármennyire is vonzó a gondolat, hogy egy 120 centis bidenhänder-rel a hátam mászkáljak, azt azért be kell látni, hogy egy alig egy kilós lőfegyverrel, amit a zsebemben hordhatok és villámgyorsan semlegesíteni tudok vele minden 20 méteren belül támadó magatartást tanúsító személyt valahogy hatásosabbnak tűnik, mint egy 3 kilós acéldarabbal nekirohanni valakinek és félbevágni őt.
"Svájcban a legnagyobb az egy felnőtt főre jutó legális lőfegyverek száma a világon, ennek ellenére alig történik náluk évente lőfegyver által elkövetett visszaélés, veszélyeztetés vagy emberölés."
Ez tökre igaz, mert minden sorkatona kap otthonra egy fegyvert. Csak tudod mi a történet vége? Az, hogy visszaélések miatt ma már nem kapnak hozzá lőszert. Tök jó, hogy sok a fegyver, csak nincs hozzá patron :D
"Ahol az a különlegesség, ha egy héten keresztül nem történt iskolai lövöldözés? "
Többségük nem jár halálos áldozattal. Viszont azt is legalább hetente hallani, hogy valaki sikeresen megvédte magát egy betörővel vagy más bűnözővel szemben.
"Mér hazudsz 11es?"
Nem hazudok ez egy tény. Matematika és számok. A számok pedig nem hazudnak és nem állnak senkinek sem a pártján.
"Többségük nem jár halálos áldozattal. Viszont azt is legalább hetente hallani, hogy valaki sikeresen megvédte magát egy betörővel vagy más bűnözővel szemben."
Aki pedig szintén a fegyverboltban vette a pisztolyát.
Wow.
Nagy eredmény.
"hatásosabbnak tűnik, mint egy 3 kilós acéldarabbal nekirohanni valakinek és félbevágni őt."
Hatásosabbnak lehet, hogy hatásosabb, de hiányzik belőle az életérzés, a közvetlen testi kontaktus. Egyszer próbálj meg valakit tarkón lőni, majd egy másikat késsel kibelezni. Érezni fogod a különbséget.
Támogatnám a lőfegyvertartást ill. viselést, ha:
- Minden fegyvert viselő személynek át kellene esnie egy kötelező orvosi és pszichológia vizsgálaton
- Engedély kiadása előtt fegyvervizsgát kellene tennie
- 2 évente pszichológia vizsgálatnak kellene alávetnie magát
- 2 évente vizsgát kellene tennie arról, hogy tudja kezelni a fegyverét
- Büntetlen előéletű egyén válthatná ki az engedélyt
- Egyszerre csak egy fegyver lehetne egy ember nevére regisztrálva
- Fegyver viselése csak a tártól elkülönítve lenne engedélyezett
- Fegyver viselése csak rejtve, hogy a környezetében lévő emberek ne érezzék kellemetlenül ill. veszélyben magukat
Viperát pedig csak annak adnék ki, aki rendelkezik egy tanúsítvánnyal, hogy részt vett egy alap tudást adó kurzuson és nem jobbra balra hadonászik vele. Persze itt is feltétel lenne a büntetlen előélet.
Késeket nem támogatom védekező eszközként, nem is tekintem annak őket. Elrettentő hatása lehet, de ha az nem jön be akkor azzal kis sérülést nem igazán tud okozni egy hétköznapi ember. Sokkal nagyobb a kockázata egy életveszélyes sérülésnek. Önvédelemnél pedig a támadó hatástalanítása a cél, nem a megsebesítése, tettének megbosszulása...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!