Viccből ha azt kiabálom a máv épületében a várakozók között hogy allahu akbar és a táskámat lóbálom akkor lesz valamilyen jogi következménye a dolognak?
Ismétlem jogi következménye. Nem az a kérdés hogy ott helyben meglincselnek e amint kiderül hogy csak "humorizáltam"
A másik: Ha mégis van jogi következménye akkor milyen alapon? Ugye a terrorizmus nem egyenlő az iszlán vallással a liberális felfigás szerint. Így az nem lehet se bűn se szabálysértés ha azt mondom allahu akbar. Mint ahogyan az sem ha a táskámat himbálom. Ha mégis lenne következménye azzal azzal az állam is elismerné hogy a dolog összefügg egymással. Természetetesen eszembe sem jutna megtenni, nem vagyok olyan bátor meg azt sem akarnám hogy valaki beverje az orrom. Szóval csak elméleti a kérdés.
"Komoly következményei lennének.
Ez pánikkeltés.
Hiába vergődsz itt, nincs igazad.
Előállítanának. Biztos lehetsz benne."
Persze tudom, vagyis gondolom hogy igen. De nem ez a lényeg. Vagy akkor kérdezzem meg újra máshogyan? Akkor megértenéd?
Te nem érted. Gondolkozz kicsit.
Azt sem tilos kimondani, hogy fegyver van nálam. Sőt azt sem, hogy bombát fogok robbantani.
Mégis, ha ezt kiabálod mondjuk egy pályaudvaron, rendőrt hívnak és elvisznek.
Nem azért visznek el mert tilos kiabálni, vagy mert tényleg van nálad bomba. Azért visznek el mert riadalmat keltettél, és ez a jog szerint büntetendő.
Ha te allah ahbart kiabálsz, az ugyan úgy riadalmat kelt, mert az emberek fejében ez a kifejezés összekapcsolódik a terrorizmus és a robbantás képével.
Teljesen mindegy, hogy mit jelent, pánikot kelt ami jog szerint büntetendő.
Így érthető??
Előállítanak mert pánikot keltettél. Az nem érdekes, hogy te "humorizáltál", nem érdekes, hogy te nem a terrorcselekményekre gondoltál amikor ezt kiabáltad. Az emberekben félelmet keltettél ezzel megszegted a törvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!