Ha egy konditerembe diákbérletet kérek, az bűncselekmények számít, ha már nem vagyok diák?
Figyelt kérdés
21 éves vagyok, és elég fiatalnak nézek ki, 18-nál nem többnek. Ha ilyet csinálnék, annak milyen következménye lenne?2016. okt. 3. 13:35
2/5 A kérdező kommentje:
Ja és azt tegyük hozzá, hogy mi történne, ha úgy vennék diákbérletet, hogy felmutatom az 1 éve lejárt diákomat? Jogilag lehetne bármiféle következménye?
2016. okt. 3. 14:33
3/5 anonim válasza:
Ha Fideszes vagy, akkor semmi, egyébként nem érvényes, tehát jogtalanul veszed igénybe a kedvezményes szolgáltatást.
4/5 anonim válasza:
Az jó, hogy 18-nál nem nézel ki többnek, de 16 év a tankötelezettség, úgyhogy szerintem megnézik.
Szerintem ez az eset lehet csalás is, hiszen jogtalan haszonszerzést követsz el,ekkor két évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetés, mert a szabálysértési értékhatárt nem éri el, de nem vagyok ügyvéd csak tanultan egy kicsit jogot.
5/5 A kérdező kommentje:
4.: Nem inkább nem lépi túl a szabálysértési értékhatárt?
Ha 50 ezer forint alatt lopsz, az csak szabálysértés, kivéve, ha ezt üzletszerűen, rendszeresen csinálod. Mondjuk az érdekes lenne, ha valaki egy év alatt spórolna a bérleten 5 ezret, és ezért börtönbe csuknák... Egyébként sok helyen nincs, vagy jelentéktelen a diákkedvezmény.
2016. okt. 3. 18:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!