Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen bajom lehet gázpisztoly...

Milyen bajom lehet gázpisztoly viseléséből?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, gyenge fizikumú. Van egy gázpisztolyom, amit a suliba hordok (az iskolában mostanában megszaporodtak a verekedések). Milyen büntetésre számíthatok, ha engedély nélkül (ne adj isten) használom a fegyvert, vagy csak engedély nélkül tartom magamnál, töltött állapotban, elrejtve?

2016. máj. 7. 22:31
 1/7 Csiß ***** válasza:
100%

Viselése szabálysértés (engedély nélkül ofc), használata garázdaság.Én személy szerint nem javasolnám,hogy pisztolyt vigyél iskolába.Ha csak észreveszik nálad, kicágnak a suliból.

S

2016. máj. 8. 07:49
 2/7 Csiß ***** válasza:
Kivágnak*. :)
2016. máj. 8. 07:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Jogos védelmi helyzetben nem garázdaság, csupán engedély nélküli viselésért bírságolnak meg, vagy jelentenek fel + lefoglalják a fegyvert és talán el is kobozzák.
2016. máj. 15. 10:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem jobban jársz, hogyha 16 évesen inkább 2-3 paprika (pfeffer, pepper, bors, stb neveken is fut még) gázsprayt tartasz magadnál.
2016. máj. 18. 00:56
 5/7 Csiß ***** válasza:
Gázspray nem rossz ötlet!
2016. máj. 18. 14:13
 6/7 anonim ***** válasza:
iskolában nem kéne...
2016. aug. 11. 10:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Én egyetemre kb 3 éve hordom magammal szinte minden nap, amikor megyek. Még sosem volt baj belőle, mivel senki nem tud róla.

Mondjuk középsuliba tényleg ne, főleg ha nem vagy 18 éves.

2016. aug. 11. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!