Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem tiltják be a lóhús...

Miért nem tiltják be a lóhús evést, a lovak levágását?

Figyelt kérdés

2016. szept. 27. 19:12
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Bármennyire is ellenkezel velem a ló egy haszonállat, (pont annyira, mint a csirke) amit eredetileg a húsáért, lovaglásra, cipekedésre tartottak.

Én, bár imádom a húst nem feltétlenül tartom teljesen etikusnak a hús evést, de ha már eszünk, akkor úgy gondolom mind1, hogy csirkét, kutyát, lovat, csigát, halat vagy disznót eszünk.Állat? Az. Fáj neki? Igen. Felsőbbrendű a ló a csirkénél? Szerintem nem.

2016. szept. 27. 19:30
 12/32 anonim válasza:
100%
Nagyob rossz a rálátásod...
2016. szept. 27. 19:43
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

h legyen mit kérdezned...

és szegény disznók ,marhák vagy csirkék ? őket nem sajnálja senki?

na meg a kutyák? stb.

más kultúra más szokások van ahol ezt eszik meg van hol azt, és amíg nem terem a hús a fán(lol) ez lesz...

2016. szept. 27. 20:16
 14/32 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Dél-Amerikában meg tengerimalacot. Az indiaiak a bécsi borjún, a zsidók a rántott karajon szörnyűlködnek. Ez csak szokás és kultúra dolga.
2016. szept. 27. 20:22
 15/32 anonim ***** válasza:
59%
Nem is csak "haszonállat", hanem egy ostoba prédaállat, ami egy kiskutyától is halálra töri magát. Jobb is az ilyen virslibe rakni.
2016. szept. 27. 20:32
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Akartam valami kommentet írni, de képtelen vagyok.
2016. szept. 27. 22:12
 17/32 anonim ***** válasza:
86%

Nem 9 vagy, hát menyi 10? Még, hogy a ló nem haszonállat, Te mennyire sötét vagy. Írogasd szépen a házidat, tanulgass, és maradj kussba.

Ha esetleg már felnőtt vagy, akkor takarodj a rétre, és zabálj füvet.

2016. szept. 27. 23:34
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát pedig a ló haszonállat, a haszonállat nem az amit megeszel hanem aminek HASZNA van, pl az eke húzó ökör, a tojótyúk, a házörző kutya, a gyapjas bárány és így a ló is HASZONállat.

Valaki nyulat tart és tudja hogy más megeszi, én díszpatkányt tartok, mégsem osztom itt az igét hogy jaj milyen okos aranyos állat nem szabadna irtani.

Szeretem a lovakat, lovagoltam is és azt elítélem mikor egy egészséges sport/hobbilovat levágnak húsnak de attól még nem megyek neki senkinek ha lóhúst eszik.

2016. szept. 27. 23:41
 19/32 anonim ***** válasza:
*nem csak az amit megeszel.
2016. szept. 27. 23:43
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Ami miatt a csirke, pulyka, disznó, kacsa... levágását és megevését sem tiltják meg. Sőt, ha akarod, jogod van bogarakat, csigákat, rákokat is enni.

Az kellene még, hogy az állam minden mellett azt is megszabja, mit ehetünk... (Mondom ezt úgy, hogy nekem konkrétan eszembe nem jutna lovat enni. De mondjuk tengeri herkentyűket sem. De ettől még egye, akinek jól esik.)

Nem vagy te egy kicsit bevadult, Kérdező?

2016. szept. 28. 10:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!