Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megtéríti valaki a kárt, ha...

Megtéríti valaki a kárt, ha egy hajléktalan feltörte az autómat, és benne éjszakázott?

Figyelt kérdés
Ma reggel 6kor vettem észre, hogy az autóm hátsó ülésén egy idegen férfi alszik, és be van törve a hátsó ajtóm ablaka. Nem akartam felébreszteni, mert attól tartottam, h megtámad, ezért hívtam a rendőrséget. Kevesebb, mint 10perc alatt még is érkezett a kétszemélyes osztag, és felébresztették az úriembert. Azt mondta, hogy nagyon fázott az éjszaka és a túlélésért menekült az autómba. Kérdeztem a rend őreit, hogy ki fogja megtéríteni a kárt, és azt mondták, hogy polgári úton követelhetem a behatolót. Csakhogy ez egy nincstelen hajléktalan, és aligha fog nekem bármit is fizetni.

2016. szept. 27. 08:13
1 2
 1/11 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Ez sajnos az így jártál kategória, casco gondolom nem volt.
2016. szept. 27. 08:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A rendőrök korrekt választ adtak. Te mire gondolsz, ki térítsen neked?
2016. szept. 27. 08:47
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Kártérítés minden esetben polgári peres úton történik. Nagy ritkán az állam is adhat különféle segélyek hozzájárulásával, de az sosem a teljes összeg.
2016. szept. 27. 08:47
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen eseményre jelenleg csak a casco biztosítás lenne a megoldás, az is csak részben, mert szerződéstől függően önrészt is kell benne vállalni. Ha a keletkezett kár kisebb, mint a szerződésben meghatározott minimális önrész mértéke, akkor sajnos nem térít semmit.
2016. szept. 27. 09:01
 5/11 A kérdező kommentje:
Most beszéltem egy szervízzel, 12ezerért megcsinálják 3óra alatt. Ez nem egy túl nagy összeg, de akkor is felháborító, hogy potyán ilyesmire kell költsek
2016. szept. 27. 09:12
 6/11 anonim ***** válasza:
9%
Károgsz itt 12ezerért, mikor annyiból megmentetted egy ember társad életét. Inkább örülj neki, h neked van autód és nem az utcán élsz. Könyveld el veszteségként és adj hálát a sorsnak hog, nemvagy hontalan.
2016. szept. 27. 09:17
 7/11 anonim ***** válasza:
Csak kíváncsiságból kérdezem, nem szólalt meg a riasztó? Vagy valahogy kikapcsolta?
2016. szept. 27. 09:20
 8/11 A kérdező kommentje:
Nincs riasztóm, egy lakótelepi parkolóban állt az autó
2016. szept. 27. 09:24
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"Károgsz itt 12ezerért, mikor annyiból megmentetted egy ember társad életét."

Akkor télen gondolom be se zárja majd a kocsit, csak tegyen ki egy papírt az ablakra, hogy "Ingyen fedél mindenkinek". :-O

2016. szept. 27. 09:27
 10/11 anonim ***** válasza:
50%
Az kellett volna mondanod hogy migrans volt, akkor a kormany kartalanitott volna egy uj audi terepjaroval.
2016. szept. 27. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!