A zaklatót fel kell szólítanom, hogy fejezze be a további zaklatást?
10.: Köszönöm!
(Valójában, csak az operaközvetítéseket hallgatom közben.)
"De azt még mindig nem értem, hogy miért kell írásban közölnöm vele azt, ami egyértelmű?":
Az egyik előttem lévő válaszoló azért írta, hogy közölnöd kellene vele a zaklatás tényét, ha feljelentést akarsz tenni, mert a törvény így fogalmaz: "illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon".
Az "önkényesen"-ről van szó, de lehet, hogy jogász azt mondaná, hogyha van elég bizonyíték a zaklatás enélkül is megáll jogilag.
Viszont, ha a zaklatónak korábban jelezted, hogy zaklat téged és ez dokumentálva is van, arra később hivatkozhatsz, hogy valóban "önkényesen" a te kérésedre és figyelmeztetésed ellenére ő a zaklatást folytatta. Érthető?
"És ha közlöm vele és több üzenetet nem küld, akkor hagyjam?"
Szerintem mindenképpen hagyjad ebben az esetben. Ha feljelented, ő pedig szintén feljelent csalásért és rágalmazásért, minden zaklatást tételesen bizonyítanod kell írásban az összes SMS, MMS-nek, levélnek meg kell lennie!
Bocs, itt, már tényleg, csak zagyválok és kontárkodok.:
Volt válóper?
Ha igen, ott gondolom a vagyontárgyak el lettek osztva, de ehhez nem értek. Ha pedig nem (mert hivatalos kapcsolat sem volt), akkor kinél vannak? Minden el lett adva és abban az arányban szétosztva, ahogy a bele fizetés történt? Gondolom minden nagyobb érték valakinek a nevén volt, így az az övé ma is, attól függetlenül, hogy közösen volt bele fizetve.
A közösen vett vagyontárgyaknál (ingó, ingatlan) valami hasonló esetet tudok elképzelni (mert az expasid, amit írsz téged már csalással vádolt kvázi), azaz mindkettőtöknek bizonyítani kellene, ki mibe, mennyit fizetett és kinél vannak ezek a "vagyonok". De az is lehet, hogy ha a férfi van olyan balga, hogy nemhivatalos kapcsiban vesz egy kocsit a barátnőjének, amit a nevére is irat, az szakítás után ugrott és a lakás fele is, ha sikeresen a nő nevére íratta... Elég logikus.
Nemhivatalos együttélésbe én éppen ezért sohasem fogok belemenni kb. 1 évnél hosszabb ideig -akkor is eljegyzésben- és ezt másnak is ajánlom! A házasságot és a benne élőket a törvény kiemelten védi! Akik szeretik egymást, együtt élnek évekig, mégsem házasodnak össze, az olyan, mintha az autópályán nem kapcsolnák be a biztonsági övet... Látod, a zaklatás büntetése is enyhébb házasságon kívül!
Sok nő panaszkodik, hogy őt 5 év után dobta a barátja, de arra nem gondolnak, hogy a legtöbb nő a 2. évben útilaput köt annak a férfinak a talpára, aki 1-2 év alatt képtelen megkérni a nő kezét, akkor is, ha a férfi maga a Szaúdi Herceg!
Valaki ezt lefordítaná , mert ezt nem értem.
"Mindenképpen közölnöd kell vele, hogy a jövőben semmilyen formában nem akarsz érintkezni vele, különben hogyan lenne megállapítható, hogy ő önkényesen háborgat téged? "
Csalásért nem, közösen fizettünk egy albit, és a hiteles kocsiját, ugyan ezzel engem nem tud bántani. A rágalmazást megint nem értem :)
A régebbi smseket én töröltem, mert nem vettem komolyan, és nem akartam a szidalmazásokat lesni. Abban reménykedtem, hogy ez volt az utolsó, aztán eltelt pár hónap és jött egy újabb üzenet, és egyre durvábbak. Nem válaszoltam. Aztán elnézést kért mindenért, megint elfelejtettem, nem érdekelt. Ez így megy már lassan 2 éve. Azt nem tudom hol a vége.
Rágalmazás: Arra gondoltam, hogy nincs meg elég üzenet nálad -mert javarészt törölted őket- és úgy feljelented, nem tudod kellően bizonyítani. Egy zaklatási ügy senkinek sem tesz jót, pl. ha a munkahelyén kitudódik, ezért életszerű lehet, hogy feljelent, ha már te is feljelentetted őt.
Ki lehet bukva az exed, ha bocsánatot is kért közben.
Ez nálam is így volt férfiként (Ha szitkozódni nem is, de én is vad dolgot követtem el levélben, amikor kiborultam egy lányra, akiben szerelmes voltam. Nem értettük egymást és elkezdett direkt több tucat teljesen értelmetlen kérdést feltenni nekem egy levélben, miközben az enyémekre nem válaszolt.), az emberben hullámoznak az érzelmek és az indulatok elég sokáig. Jönnek a kérdések, hogy hol szúrtam el, mert lehetnénk boldogok, nekünk is lehetne normális életünk és ehhez hasonlók.
Természetesen ezeken kár rágódni, de amikor magányos az ember, előjönnek a szép emlékek és az eltűrt vélt, valós sérelmek is és ez váltakozhat.
Ezért van szerintem, hogy egyszer sérteget, aztán bocsánatot kér, majd mikor emiatt úgy érzi, hogy már megint megalázta magát (Nos ezért ne kérj az exedtől soha bocsánatot, ha már vége!), bedühödik és az általa érzett sérelmeket ismét, csak durvábban az orrod alá döngöli...
Nem tud továbblépni. Szerelmes volt beléd, de ti nem illetek össze, valószínűleg az értékrendjeitek ütköznek egymással. Van ilyen. Ezek az egymást "nyíró" kapcsolatok, ha házasság lesz belőlük (pl. Richard Burton - Elizabeth Taylor a nagy színészek között). Jobb elkerülni. Csak a különbözőségeik teszik egymást izgalmassá a másik számára, olyan ez, amikor valaki szeret nevetni, mégis azt élvezi, ha szomorú lehet és balszerencse éri..., kicsit mazochista dolog, ami nem jó.
Más téma: Érdekes, hogy te könnyen tovább tudtál lépni.
Hány évesek vagytok, ha meg szabad kérdezni?
Értem, butaság ez a pénz dolog, sok fontosabb van nála, nekem most halt meg az Anyukám.
Egyébként 29 éves vagyok, egyedülálló.
Számomra a kölcsönös szeretet lenne a fontos, barátom, csak egy van, ő most távol él. A haverok, pedig esetlegesek, pár éve megint nincsenek. Testvérem van, de ő is messze él sajnos, pedig jóban vagyunk. Bulizni sohasem jártam és az életem inkább túl nyugodt. Mire vágyok? Ma este nem akarok nagy szavakat leírni, késő van ehhez.
Én is jártam már hasonló cipőben mint zaklató. Nem hiszem, hogy az, akit zaklatnak, sértegetnek, általában nem tett ezért semmit.
"Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja(...)"
Én ebből ki sem olvasom a zaklatást. Az ember nem abból a célból zaklat valakit, hogy más magánéletébe beavatkozzon, hanem csak beszélni akar vele, közölni akar valamit, stb. Akit pusztán ilyen cél vezérel, az csak rosszindulatól, szórakozásból teszi, hogy mást bántson.
Még egyszer a kérdésre, röviden.:
Én a törvényből nem olvasom ki egyértelműen, hogy "fel KELL szólítanod", de mivel a törvény "önkényesen beavatkozásról" ír, így szerintem csak azután teljesen egyértelmű a helyzet, ha konkrétan dokumentáltan leírtad neki a "zaklatás" szót, majd nem válaszolsz semmilyen megkeresésére, vagy legfeljebb annyit, hogy "Ne zaklass, ez zaklatás!".
Szerintem azok a sértegető üzenetek, amikre válaszoltál, már nehezen nevezhetők zaklatásnak (mert ilyen erővel, a bárkivel folytatott levelezésedre is mondhatnád, hogy zaklatás volt). Erről is jogászt kellene megkérdezni inkább.
Egyenlőre nem azt írd neki, hogy "zaklat", hanem azt, hogy ne keressen, mert nem akarsz vele üzeneteket váltani.
Többet, pedig ne válaszolj semmire. Tiltsd le, ahol lehet. Állíts a nevére spam szűrőt.
Ha ezután is áradnak az üzenetek tőle feléd, más csatornákon, akkor érdemes felhívni a figyelmét, hogy ez zaklatás. Majd, ha megint nem történik semmi változás pl. fél, negyed évig, akkor elgondolkodni a feljelentésen.
Nem hiszem, hogy a fenti esetben eddig eljutnátok, elég valószínűtlen. Ez nem egy "durva" ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!