Ha egy ingatlant a törvényes örökös örököl, akkor végrendeletben a haszonélvezetet lehet-e más nem törvényes örökösre hagyni?
Figyelt kérdés
2016. szept. 26. 12:31
11/13 toncsi64 válasza:
Ugyan nem vagyok jogász, de ha még az életedben bejegyezteted édesanyád javára a haszonélvezeti jogot - mint tulajdonos ezt bátran megteheted - akkor az a halálod után sem szűnik meg. Ebből adódóan előáll az a helyzet amit kívánsz miszerint a gyermekeid édesanyáddal "terhelten" öröklik a lakásod tulajdonjogát.
Szerintem...
12/13 anonim válasza:
Pontosan. En is tulajdonos vagyok, de edesanyam haszonelvezeti joggal lakik a hazban. Ha en elobb meghalok mint anyukam, akkor a gyerekeim csak anyukam halala utan rendelkezhetnek a tulajdonommal.
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kért kérdésem lenne még, 1. a haszonélvezet bejegyzéséhez szükséges ügyvéd vagy elég bemennem a Földhivatalba bejegyezhetni? 2. Van-e mindennek adózás szempontjából valamilyen vonzata?
2016. okt. 1. 10:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!