Jogilag megengedett hogy az igazgató megtiltsa
lyukasórában az iskolából való kimenetelt?
Figyelt kérdés
Új igazgató van a középiskolában. Mindenkinek megtiltja hogy kimenjen az iskolából akkor is ha éppen lyukasóra van. Én és az osztálytársaim szakképzősök vagyunk 20-21 évesek. Nem tudunk elmenni ebédelni. Ilyet lehet csinálni?
2016. szept. 26. 10:05
1/7 anonim válasza:
Megteheti.
Az viszont röhej hogy 20-21 évesen szakközépben vagytok.
2016. szept. 26. 10:08
2/7 anonim válasza:
A legtöbb iskolában tanítási idő alatt tiltják az iskola területének elhagyását. Azt nem veszik figyelembe, mennyi idős a tanuló. Tanulói jogviszonyba vagytok az iskolával. Rátok is vonatkozik az iskola rendje.
2016. szept. 26. 10:27
3/7 anonim válasza:
Érdekes helyzet. Mivel a szakközépiskolákba általában 18 év alattiak (jogilag korlátozottan cselekvőképes emberek) járnak, így az igazgató és a személyzet tartozik felelősséggel értük, ezért van a házirendekben megtiltva a kijárás. 20-21 éves felnőtteknek elvileg jogilag nem tilthatná meg, ugyanakkor a házirend megsértéséért fegyelmi eljárást indíthat, aminek az iskolából való kizárás is lehet a vége.
2016. szept. 26. 10:32
4/7 anonim válasza:
Szerintem ez nem jogszerű, a házirendbe sem lehet akármit bevezetni. Egy diák is akarhat enni, vagy boltba kimenni, addig elintézni valamit, hazamenni valamiért. Miért nem mindegy mikor hagyod el az épületet, akkor már nem igaz, hogy az iskola felel érted, ez hazugság.
2016. szept. 26. 11:50
5/7 Andizsuzsi válasza:
Jogilag megengedett. Megnézed, hogy mi van az iskola házirendjében. Elméletileg benne kell lennie, hogy ki milyen feltételekkel mehet ki az iskolából a tanítási idő alatt.
2016. szept. 26. 13:10
6/7 anonim válasza:
Szerintem megtilthatja.Sőt,a tanítási idő alatt talán felelős is a diákokért,még ha van is közben egy lyukasóra.
2016. szept. 26. 20:39
7/7 anonim válasza:
Megtilthatja, általában azzal az indokkal hogy iskola időben ők felelősek a diákért akivel ha kint baj történik ők a felelősek ,de a tanár kimehet cigizni, akkor nem az iskola a felelős? Amúgy minket csak azért zavart mert rögtön a suli előtt volt egy pékség, kb 20 méterre az iskolától, még úton se kellett volna átmenni de oda se engedtek, sőt, nyári gyakorlaton, mikor nem volt büfé de volt 40 fok ha nem vittél otthonról kaját vagy nem volt időd suli előtt venni konkrétan nem ehettél.
Persze ez az igazagtón kívül senkit se izgatott (mármint a benttartás) mikor hivatalosan már nem kelltt jönnünk de vizsgamunkát még csináltuk ebédszünetben nyugodtan kimehettünk.
De iskola időben volt hogy nyílt nap miatt reggel 8-től este 6-ig bent kellett lennünk és azért is könyörögnöm kellett hogy az iskola kapu elé kiálhassak hogy nagymamám tudjon nekem hozni ebédet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!