Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem logikusabb, ha az unoka...

Nem logikusabb, ha az unoka örökli a vagyont?

Figyelt kérdés

Mikor a nagyszülők elhunynak, általában az unoka van abban a korban, hogy elkezdje a saját életét, vagyis sokkal nagyobb szüksége van a pénzre, mint a gyermeknek, aki jó esetben ekkora már bőven középkorú és biztos anyagi háttérrel rendelkezik. Nem logikusabb tehát, ha az unoka kezébe kerül az örökség, hogy neki is legyen egy kiindulási pontja?

Én például sosem tudtam volna saját lakást venni, ha a nagymamám nem hagyta volna rám a házát, és ezért mindig hálás leszek neki. Természetesen ha eljön az az idő, mikor sajnos már az én szüleim is elmennek, biztos hogy a gyermekem kezébe fog az örökség kerülni, nem a bankban elzárva fogom őrizgetni halálom napjáig.

Ti mit gondoltok? Szerintetek nem lenne logikusabb egy ilyen öröklési rend?

2016. szept. 22. 23:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Sorja van mindennek mint a lepényevésnek. A szüleid eddig elviselték a nagyszüleid rigolyáit, ők ápolták őket. A szüleid nem pénzespostások, hanem ők a jogos örökösök. Az örökséget joguk van elkótyavetyélni és eltapsolni. Neked pedig coki. Majd ha ők is meghalnak, elmehetsz a közjegyzőhöz. Az majd fel fogja olvasni a szüleid végrendeletét, miszerint

minden pénzüket a Máltai Szeretetszolgálatra hagyják, mert te érdemtelen vagy az örökségre. (Már ez a kérdésed a GYK-n kimeríti az érdemtelenséget.)

2016. szept. 24. 12:18
 12/13 anonim ***** válasza:

Valamilyen szinten logikus, dédnagymamám pl 90+-osan halt meg, ha ő most mindent ráhagy a 70+os fiára ő mit kezd a lakással/pénzzel? De még a 45 éves unoka se megy vele már sokra. Mondjuk nagy a család szóval nem tudom kire szállt de ebből ítélve nem a mi águnkra.

Persze ha te mondjuk az unokádra szeretnéd hagyni akkor szimplán beírod a végrendeletedbe ami felülírja az öröklési sorrendet.

2016. szept. 26. 22:10
 13/13 anonim ***** válasza:

A 70+ -os "gyerek" miért ne tudna vele mit kezdeni? Ja beteg, akkor fogad ápolót, ha egészséges, akkor tud utazni, fürdőkbe menni, stb.

A 45+ unoka esetében pedig végképpen nem értem, hogy miből gondolod, hogy nem tud mit kezdeni az örökséggel. :) Ez egyszerűen vicces.

2016. szept. 26. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!