Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van kb. három hónap TB elmarad...

Van kb. három hónap TB elmaradásom, amire egyik barátom azt mondta kifizeti nekem. Szerintetek igent mondjak?

Figyelt kérdés

Ha igent mondok, akkor az oké, hogy nem terhelik rám azt a három hónapot.

Viszont onnantól be leszek jelentkezve TB fizetésre és küldeni fogják a csekket: amit továbra sem fogok tudni befizetni. :(

Van egy kislányom, munka nélküli vagyok. Nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy TB-t fizessek! Ennünk is kell valamit!

Mi a jobb?

Mondjak igent, fedjem fel magam és utána ne fizessek, mert nincs miből?

Vagy mondjak nemet, ne fedjem fel magam, viszont akkor 3 hónappal többet fognak rám terhelni, ha lebukok.

Fizetni nem tudok!

2016. szept. 22. 21:01
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
A lányommal mi közösen varrunk, szabunk saját ruháinkat. Mi közösen készítjük kozmetikumainkat. Nagyanyáink építették a házat, és ételeink egy kisrészét megtermeljük. Ha én árulok az csak is minőségi, saját termék. Nem külföldről importált szemét!
2016. szept. 27. 09:29
 22/26 A kérdező kommentje:

Az iskolából a megmaradt ételt el lehet vinni, vagy kidobják!

Ne dobjanak ki semmit! Ha más nem a kutya-macska megeszi.

2016. szept. 27. 09:31
 23/26 anonim ***** válasza:

anyóca- itt egész máshogy volt feltéve a kérdés és az eddigi kommentjeid is mást érzékeltettek

- úgy látszott, hogy egy szerencsétlen éhhalál küszöbén álló anya a gyermekével, akit az gonosz apa kikergetett az utcára, és most csak azért nem fagy meg, mert előbb éhenhal.

Azért bátorkodtam javasolni, keress állást.

Meg a tb-t is tisztáztuk, nem fogod elsunnyogni, adósságként ott marad (és viszik akár a házat, ha sok adósságod lesz).

De közben kiderült valójában az élet császárnője vagy, tökéletes és hibátlan.

Akkor mi a kérdés? Viszontlátásra!

2016. szept. 27. 09:44
 24/26 A kérdező kommentje:

Az volt a kérdés, hogy fizessék-e tb.-met vagy sem?

Nekem nincs rá pénzem, mert:

nincs munkám

Van egy kislányom

Nagy a ház, sok az állat, nagy a kert, viszont ahhoz kicsi, hogy megtermeljem az éves élelmünket és kevesen vagyunk is hozzá ketten.

2016. szept. 27. 09:52
 25/26 anonim ***** válasza:

Akkor arra megkaptad a választ - nem lehet elsunnyogni, tudnak rólad, rendszerben vagy, társadalomban, adósság lesz.

Hogy ki az a barom, aki egy élet császárnőjének fizet és milyen ellenszolgáltatást vár el, azt mi nem tudhatjuk. És azt sem, miért kukáztad a gyerek apját. Úgyhogy ezekre nem tudunk válaszolni.

Találj munkát - olyat ami császárnői mivoltoddal nem ellenkezik - ennyit lehet tanácsolni. Na, minden jót!

2016. szept. 27. 09:57
 26/26 A kérdező kommentje:

A gyerek apja? Elköltözött a városba! De azt bezzeg kikötötte, hogy vigyázzak az értékes galambjaira.

Én viszont az összes fiókából galamblevest főztem! Nem vagyok én hülye!

2016. szept. 27. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!