Van kb. három hónap TB elmaradásom, amire egyik barátom azt mondta kifizeti nekem. Szerintetek igent mondjak?
Ha igent mondok, akkor az oké, hogy nem terhelik rám azt a három hónapot.
Viszont onnantól be leszek jelentkezve TB fizetésre és küldeni fogják a csekket: amit továbra sem fogok tudni befizetni. :(
Van egy kislányom, munka nélküli vagyok. Nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy TB-t fizessek! Ennünk is kell valamit!
Mi a jobb?
Mondjak igent, fedjem fel magam és utána ne fizessek, mert nincs miből?
Vagy mondjak nemet, ne fedjem fel magam, viszont akkor 3 hónappal többet fognak rám terhelni, ha lebukok.
Fizetni nem tudok!
Az iskolából a megmaradt ételt el lehet vinni, vagy kidobják!
Ne dobjanak ki semmit! Ha más nem a kutya-macska megeszi.
anyóca- itt egész máshogy volt feltéve a kérdés és az eddigi kommentjeid is mást érzékeltettek
- úgy látszott, hogy egy szerencsétlen éhhalál küszöbén álló anya a gyermekével, akit az gonosz apa kikergetett az utcára, és most csak azért nem fagy meg, mert előbb éhenhal.
Azért bátorkodtam javasolni, keress állást.
Meg a tb-t is tisztáztuk, nem fogod elsunnyogni, adósságként ott marad (és viszik akár a házat, ha sok adósságod lesz).
De közben kiderült valójában az élet császárnője vagy, tökéletes és hibátlan.
Akkor mi a kérdés? Viszontlátásra!
Az volt a kérdés, hogy fizessék-e tb.-met vagy sem?
Nekem nincs rá pénzem, mert:
nincs munkám
Van egy kislányom
Nagy a ház, sok az állat, nagy a kert, viszont ahhoz kicsi, hogy megtermeljem az éves élelmünket és kevesen vagyunk is hozzá ketten.
Akkor arra megkaptad a választ - nem lehet elsunnyogni, tudnak rólad, rendszerben vagy, társadalomban, adósság lesz.
Hogy ki az a barom, aki egy élet császárnőjének fizet és milyen ellenszolgáltatást vár el, azt mi nem tudhatjuk. És azt sem, miért kukáztad a gyerek apját. Úgyhogy ezekre nem tudunk válaszolni.
Találj munkát - olyat ami császárnői mivoltoddal nem ellenkezik - ennyit lehet tanácsolni. Na, minden jót!
A gyerek apja? Elköltözött a városba! De azt bezzeg kikötötte, hogy vigyázzak az értékes galambjaira.
Én viszont az összes fiókából galamblevest főztem! Nem vagyok én hülye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!