Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van kb. három hónap TB elmarad...

Van kb. három hónap TB elmaradásom, amire egyik barátom azt mondta kifizeti nekem. Szerintetek igent mondjak?

Figyelt kérdés

Ha igent mondok, akkor az oké, hogy nem terhelik rám azt a három hónapot.

Viszont onnantól be leszek jelentkezve TB fizetésre és küldeni fogják a csekket: amit továbra sem fogok tudni befizetni. :(

Van egy kislányom, munka nélküli vagyok. Nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy TB-t fizessek! Ennünk is kell valamit!

Mi a jobb?

Mondjak igent, fedjem fel magam és utána ne fizessek, mert nincs miből?

Vagy mondjak nemet, ne fedjem fel magam, viszont akkor 3 hónappal többet fognak rám terhelni, ha lebukok.

Fizetni nem tudok!

2016. szept. 22. 21:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Mit nem értesz azon, hogy mindenképpen be fogják rajtad hajtani? Ehhez nem kell csengetned náluk, enélkül is megtalálnak majd másfél-két év múlva, amikorra tisztes tartozásod halmozódik fel. Az adóhivatalt egyáltalán nem érdekli, hogy honnan teremted elő a pénzt, egyszerűen be kell fizetni, nem vitatkozhatsz. Az önkormányzatnál/járási hivatalnál/mikorhogyhívjáknál visszamenőleg nem kérhetsz támogatást, úgyhogy inkább még most intézd el, valószínűleg vállalni fogják a TB-det egy évre, de a mostani tartozásodat akkor is be kell fizetned. Ha pedig ennyire rossz anyagi helyzetben vagy, akkor előbb-utóbb elveszik tőled a gyereket.
2016. szept. 22. 23:11
 12/26 anonim ***** válasza:

1. Ha egyedülálló anya vagy, és a bevételed nem éri el a minimum szintet, kötelező jelleggel átvállalják a TB-t.

2. Ismerek olyat, akit 2 év után találtak meg, de nem a

NAV, hanem már a hátralékkezelési osztály, és ráterhel-

ték az ingatlanára a 24 havi elmaradást.

3. Egyik alkalmazottam miatt is kaptam már jogerős le-

tiltást, pedig már több, mint 1 éve nálam dolgozott,

kiderül, hogy 3 éve nem fizetett be 6 hónapnyi TB-t,

erre jött a kamat, a végrehajtási díj....

Ne akard, hogy ez legyen.

2016. szept. 22. 23:17
 13/26 anonim ***** válasza:
Hol laksz hogy nincs munkád? Felénk csak az nem dogozik aki nem akar.
2016. szept. 23. 06:33
 14/26 anonim ***** válasza:

Elment neked az eszed, de komolyan. Azt hiszed, hogy senkinek nem fog feltűnni, hogy nem fizeted? Nem jelent semmit az, hogy most be lesz-e valamennyi fizetve vagy sem.

Így is, úgy is behajtják majd rajtad a teljes elmaradást. Kamatokkal és bírsággal együtt.

2016. szept. 23. 20:10
 15/26 anonim ***** válasza:
A Kérdező vagy nagy kamus vagy a világ lúzere. :D
2016. szept. 23. 20:12
 16/26 A kérdező kommentje:

Egyedül álló anya vagyok, csak az a gond, hogy van férjem!

Ameddig nem válunk el, (a férjem elég jól keres), addig én semmi támogatást nem kapok.

2016. szept. 26. 17:26
 17/26 anonim ***** válasza:
Ameddig nem válunk el, "- folyamatban van? akkor ezt az önkorm szoc osztályon add elő, és ott együtt megkeresitek a segítés lehetőségét
2016. szept. 26. 17:30
 18/26 anonim ***** válasza:
és keresel ezerrel állást? sok bolton ki van írva: eladót felvesznek -
2016. szept. 26. 17:38
 19/26 A kérdező kommentje:

Akkor menjél te bolti eladónak.:)

Aztán tukmálgasd az emberekre a szar portrékát, majd áltasd magad, hogy hasznos tagja vagy élőhelyünknek. :)

2016. szept. 27. 09:25
 20/26 anonim ***** válasza:
tessék? bocs, azt hittem egy normális ember vagy. De nem, akkor hozasd haza a kölköddel a repetát továbbra is, te élősködő tetű. A tb kérdésed meg leszarom.
2016. szept. 27. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!