Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit szóltok ahhoz, hogy 36 (!...

Mit szóltok ahhoz, hogy 36 (! ) éves az ország legfiatalabb öregségi (! ) nyugdíjasa? Persze fegyveres testületnél szolgált. Az átlagnyugdíjuk 154. 000 Ft.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 23. 10:15
1 2 3 4
 21/31 bumbi02 ***** válasza:
elöször is fix szolgálati idő után mehetnek nyugdijba és csak azok akik 96 előtt léptek be... az illető aki 36 évesen szerelt le meg h ha jól tudom vmi bevetési osztag tagja akiknek nincs olyan fix munkaidő hanem amikor szólnak tök mind1 hogy mi van megy... apám rendőr... a lehető leghülyébb beosztásban dolgozott ami azér kikésziti az embert, nem éjszakás volt hanem váltakozosan (12óra munka, 24 óra szabadidő, 12 óra munka, 48 óra szabadidö)fizikailag le tudja fárasztani az embert,
2010. ápr. 23. 21:38
 22/31 anonim ***** válasza:

ezek szerinte az nem piszkálja a csőrötöket csak a rendőr. Ha zenész vagy táncos az mindjárt más persze...

Csak a rendőrt szidni...

2010. ápr. 24. 07:09
 23/31 A kérdező kommentje:

Nem a rendőröket szidta senki, vedd már észre! Az a probléma, hogy én pl. nem akarok "eltartani" 36 éves, életerős férfiakat. Még ha azt mondják, hogy micsoda veszélyeknek is voltak kitéve. Bár, ha belegondolok, akkor a közelmúlt egyik kommandós akciója a Nemzetvédelmi Egyetem rektorának paraván mögötti elkapása volt. Annyira nem volt veszélyes ez a helyzet és még sorolhatnám a többi példát.

Egyébként itt van egy teljes cikk, táblázatokkal a nyugdíjakról, el lehet merengeni rajta:

[link]

2010. ápr. 24. 08:03
 24/31 anonim ***** válasza:
Először is nem az a baj, hogy a rendőrök és katonák kedvezménnyel mennek el nyugdíjba, hanem az, hogy egyesek túl korán és indokolatlanul. A bányász korkedvezménye teljesen jogos, mert sokat, keményen és veszélyben dolgoznak. Azért jegyezzük meg, hogy még a legnépesebb városunkban a rendőrök 95 %-a ki se száll a kocsijából egy szolgálat alatt, így nem találnám túl fárasztónak. A fúvósok valószínűleg azért mehetnek el, mert a tüdejüket megterheli a sok fújás, és gondolom nem nézne ki jól, ha két fújás között a színpadon dőlne ki a delikvens. A táncos pedig napi 5-6 óra kemény táncolás után nem gondolom, hogy egyáltalán bírná 36 éves kora felett, hiszen 40 évesen már nem mozognak jól az ízületek. Természetesen vannak olyan katonák és rendőrök, akik megérdemlik, de az elég csekély, nem annyi, mint akit mi tartunk el.
2010. ápr. 24. 09:10
 25/31 anonim ***** válasza:
gyerek! öntödében dolgoztam 11 évig. az öntö 1o év ledolgozása után, ha fizetnek érte korengedményt kap minden 1o év után 2 évet. látott már valaki öntödét belülről müszak közben és amikor az öntő szerszámba önt kanállal.!
2010. ápr. 24. 09:14
 26/31 A kérdező kommentje:
9.14! Pont erről van szó! Az olyan valóban nehéz munkát végzők, mint te és a bányászok valóban jogosan kapnak korkedvezményt. Tőlük nem is vitatja el senki. Na, de a többiek..
2010. ápr. 24. 09:18
 27/31 anonim ***** válasza:

Ugyan már, épp az a nagy gond, h nincsenek tapasztalt pl 55 éves rendőrök, hanemn lassan már 17 éves kis hülyékkel teszik tele a kocsikat és azok járőröznek ... egyzserűen felháborító. Valóban nagyon veszélyes munka az igazoltatás, és úgy van ahogy mondják páran, kapcsolatok révén pőont nekik tutira biztosított a nyugdíjban a munka miközben meg másnak nyugdíj nélkül sincs.

Szóval kicsit más lenne az egész mentalitás higgyétek el, ha remndőrbácsi is csak 60 évesen mehetne el nyugdíjba, ugyan miért ne járőrözhetne a 60 éves? Az más, ha egészségi problémái vannak, de ha tök egészséges, akkor tiszta vicc ez a 36 évesen nyugdíjba menés és pontosan erre játsszani, hogy majd akkor dolgozik valami normálisat, addig meg valahogy elvan ...

Na az mneg külön vicc, hogy ránk maradt ez valóban még jó régről és a mai napig nem mer hozzá nyúlni senki ? Hajrá demokrácia, amolyan magyarosan ...

2010. ápr. 24. 09:24
 28/31 anonim ***** válasza:
Annak ellenére, hogy nem értek egyet én sem a kérdésben leírtakkal, azért ne bagatelizáljuk el a veszélyes munkahely kérdését sem. Egy rendőr vagy épp tűzoltó igen is (sokkal)nagyobb veszélynek van kitéve,mint egy irodai dolgozó. Ezért igenis jogos nekik valami formában a kedvezmény! Az más, hogy ilyen szinten és módon van megoldva a rendszer, átalakításra szorulna!
2010. ápr. 24. 19:49
 29/31 anonim ***** válasza:

kedves kérdező akkor a rabokat se tarts el meg a sok teniszkönyökműtétet,a bütyökműtétet ne finanszírozd meg sorolhatnám...

Valószínű nem az a párszáz ember fog téged romba dönteni hanem pl. a sok minimálbéres csaló, az adócsalók meg a seftelők.

Amugy nem minden rendőr korkedvezményes.

2010. ápr. 24. 20:25
 30/31 anonim ***** válasza:
Rendőrt nagyobb eséllyel támadnak meg mint egy átlag munkást. Ez szerintem nem vitás.Elméletileg mindenképpen megálja a helyét,és ezért jár a kedvezmény,ahogy a többi hasonló jellegű munkahelyen is.Más dolog hogy gyakorlatilag nem ez a szokásos történés,de benne van a pakliban. Inkább ezek kapjanak kedvezményt,mint az ingyenélők családszaporító támogatása,gondolva itt a cigányokra, meg a politikusok tolvaj tetű hozzáálása ,az orvosok akik pofátlanul rakják el a borítékokat,az adócsaló ügyvédekkel együtt azokról nincs szó?Ennyi erővel ilyen szinten rengeteg szakmába bele lehetne kötni,ami nem korrekt modon szolgálja a közérdeket bizonyos szempontból. Szerintem jóval nagyobb probléma az országban mint ezek. Amiket kifizetnek segélyekre ezeknek az ingyenélő sose dolgozott szaroknak,azokat a pénzeket inkább az ország fejlesztésére is fordíthatnák,én jobban örülnék neki.Igazságtalanság volt,van és lesz,ezt el kell tudni fogadni. Azok a szakmabeliek akik meg irigyek a zsarukra és hasonlók, nyugodtan el lehet menni olyan munkakőrbe is,meg katonának is,és akkor ők is hamarabb mehetnek. Most úgyis növelik a rendőrség létszámát én úgy hallottam. Én is gondolkodom rajta, szerintem jó parti,megéri.
2010. szept. 21. 01:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!