Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit szóltok ahhoz, hogy 36 (!...

Mit szóltok ahhoz, hogy 36 (! ) éves az ország legfiatalabb öregségi (! ) nyugdíjasa? Persze fegyveres testületnél szolgált. Az átlagnyugdíjuk 154. 000 Ft.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 23. 10:15
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
én úgy tudom 96-ban megszünt ez a rendszer a rendvédelmi szerveknél, úgyhogy aki ez után lépett be, arra már nem vonatkozik.
2010. ápr. 23. 13:49
 12/31 bumbi02 ***** válasza:
64%
miér mit tegyen, 65 évesen fusson 20 éves betörök után? tulzás szerintem is a 36 éveskénti nyugdij, viszont sztem 45-50 a max ami elfogadható lenne, hisz ne várd el egy 50-60 évestől hogy tud olyan biztosan vezetni hogy városon belül villogóval száguld, nem nagy cucc de 50-60 körül az ember reflexei lassulnak, gyengül a szervezet... ugyanugy ahogy nem engednék 50 kilos rendöröket, nem engednék 50 felettieket se...
2010. ápr. 23. 14:03
 13/31 anonim ***** válasza:
És a fúvószenésznek miért jár a kedvezményes nyugdíj? és a magántáncosnak? Pirner alma akkor 36 évesen nyugger..
2010. ápr. 23. 14:19
 14/31 anonim ***** válasza:

kedves kérdező de a köv. sorig már nem jutottál el az olvasásban:

"A fegyveres testületek tagjai mellett egyébként korábban mehetnek nyugdíjba a bányászok és bizonyos művészeti ágakban dolgozók is, például a fúvószenészek, magántáncosok, énekesek, színművészek - a járadék összegét azonban náluk ugyanúgy állapítják meg mint másoknál."

2010. ápr. 23. 14:20
 15/31 anonim ***** válasza:

Az én ötletem az,hogy mehessen 40 évesen "nyugdíjba",majd egy neki tetsző tanfolyam elvégzése után keressen munkát,mint más 41-42 éves ember.

Majd ha eléri a nyugdíjkorhatárt,akkor kapja meg a megérdemelt járulékát.

2010. ápr. 23. 16:00
 16/31 A kérdező kommentje:
14.20! Nem olvastam, ma hallottam a rádióban. Ne haragudj, de azt pl. teljesen természetesnek tartom, hogy egy bányász korkedvezménnyel mehessen nyugdíjba. Ha valakik, ők aztán a kemény munka mellett nap, mint nap életveszélyben vannak ténylegesen. Ne mondjátok már, hogy igaz ez a katonákra, börtönőrökre és a legtöbb rendőrre. Ha 36 évesen nyugdíjas, akkor hány évig fizetett járulékot és hány évig kap még nyugdíjat az átlagéletkorral számolva? Kicsit sarkítva: egy 60 éves nőnek kell eltartania egy ereje teljében lévő 36 éves férfit ? Remélem, ehhez a törvényhez is hozzá mernek majd nyúlni, mert ez így azért nem jól van.
2010. ápr. 23. 16:20
 17/31 anonim ***** válasza:
igen lehetséges. tudjátok mindig az erősebb érdekvédelmi kutyája toszik. én pl azt nem értem hogy egy kalauz a máv nál miért kap korkedvezményt. de ez másnapra tartzik.
2010. ápr. 23. 19:26
 18/31 anonim ***** válasza:

Ez felháborító! Nem azért az egyért, de 36 évesen nyugdíjba megy, többet kap, mint aki 30 éve dolgozik!

Ne már! A másik ok, ne 65, mert akkor már tényleg nevetséges lenne a katona, de akkor rakják oda irodába, ott nem kell korkedvezmény. Bár apósom a nemzetbiztonsági hivatalnál dolgozott, 60 évesen ment nyugdíjba, amikor már az egészsége nem engedte tovább dolgozni. ő is fel van háborodva, hogy taknyos 36 éves nyugdíjba megy, aztán még dolgozgat valamit mellette. Ja egyik katona ismerősöm most kapott "szolgálati lakást" ezen a környéken 20 millás lakás, és még kb. 2 éve van a nyugdíjig, és a lakást azt élete végéig használhatja. Na még ez is egy rohadt dolog, nagyon jó lenne, ha már egy kicsit valaki észbe kapna, ha itt ne adj isten háborúra kellene menni a katonáknak akkor sírva szaladna el mindegyik, az biztos. (dolgoztam vendéglátásban az egyik laktanya rendszeres látogató volt,annyit ember nem tudott meginni mint a katonák tehát mi a f*szt dolgoznak semmit")

2010. ápr. 23. 19:51
 19/31 anonim ***** válasza:

a rendőröket már mindegyikőtök leszidta de a fúvószenészekre senki sem tett megjegyzést. Ti mindannyian zenészek vagytok vagy mindig csak az első sort olvassátok?

A táncosokon pl. senki nem háborodott fel...

2010. ápr. 23. 20:39
 20/31 A kérdező kommentje:
20.39! A 14.19-esnek feltűnt, gondolom azért nem ismételgette senki. " És a fúvószenésznek miért jár a kedvezményes nyugdíj? és a magántáncosnak? Pirner alma akkor 36 évesen nyugger.."
2010. ápr. 23. 20:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!